Gregöria_Hill  értékelése


>!
Gregöria_Hill 
Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Két Camillerit hoztam ki a könyvtárból, eleve találomra, és nem dicsekvésből, de még ezt a kettőt is sikerül(t) a rossz sorrendben olvasnom, szóval nem voltam valami felkészült. Illetve annyiban igen, hogy sokan ajánlották, még az olasz barátnőm is, aki csak óvatosan ajánlgat nekem kortárs olaszokat, illetve láttam, hogy majdnem mindenki nagyon sokra értékelte. Én meg állok itt hülyén a rossz sorrendemmel, plusz még annyira nem is tetszett. Maga a sztori egy idő után nem volt annyira fordulatos, és én nem avattam új kedvenc nyomozót sem. De lehet, hogy ahhoz kevés egy könyv. De vitathatatlan, hogy a szicíliai vonal megfogott, a karakterek, a hangulat, a szépiás spagetti és a tűzdelt márna. Tengerparton.
A víz alakja van még nálam, szerintem adok neki még egy esélyt.

9 hozzászólás

Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Montalbano felügyelő nem panaszkodhat tétlenségre, mert Vigatában, e varázslatos szicíliai városkában egyszerre két gyilkosságra derül fény. Az első áldozat egy ismeretlen tunéziai holttestére egy halászbárkán bukkannak rá, majd egy vigatai kereskedő megkéselt tetemét találják meg lakóházának liftjében. A két eset között látszólag semmi összefüggés nincs.

Sciasciától tanultam: a krimi a legbecsületesebb irodalmi műfaj, mert az olvasó és az író egyenrangúak; az olvasótól ugyanolyan szellemi erőfeszítést kíván, mint a történet írójától. (Andrea Camilleri)

Hirdetés