tonks értékelése


>!
tonks
Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója

Mikor tegnap éjjel befejeztem a könyvet, csak ültem a csendben, görcsösen tapogattam a borítót, és az ujjbegyemmel rajzolgattam körbe Budo körvonalait. Közben azon gondolkodtam, hogy most a szomorúságtól, vagy a boldogságtól bőgjek egy sort.

Ez a könyv az első fejezettől kezdve magával rántott és nem eresztett, de én is úgy kapaszkodtam belé, mintha az életem múlna rajta. Igazából nem hittem volna, hogy ennyire jó lesz, de az volt, minden fejezet. Volt hogy nevettem (az ominózus vécés jelenet Tommyval), volt hogy nagyon izgultam (a könyv harmadától egészen a végéig), voltam szomorú és kétségbeesett, voltam reménykedő, és volt, hogy egy-egy szereplőt legszívesebben egy jó szoros ölelésben részesítettem volna (pedig nem szívesen ölelgetek embereket). Kedvenc részt, fejezetet nem nagyon tudok kiemelni, mert túl sok van, de azért a benzinkutas jelenetek megérdemelnek egy említést, nagyon megérintett a mögöttes tartalma, az emberi kapcsolatok.
Jodi Picoult Házirend című könyve óta egyre többet olvasok az Asperger-szindrómáról, nagyon érdekes volt Maxet ezzel a tudással a fejemben megismerni. Tetszett Budo (mi több, imádom őt), tetszett benne az, hogy egyszerű szavakat, szóismétléseket használt, illett a történethez és egy csomó gondolata új gondolatokat szült a fejemben – erre azért kevés könyv képes.
Örülök a befejezésnek is, vagy nem is tudom… persze, örülök, az izmaim úgy feszültek, mintha én magam dobnám el azt a malacperselyt, és Max-el és a családjával együtt mosolyogtam. És végső soron Budo átlépett valami másba, valami jobba, valami ismeretlenbe.
Csak annyira, de annyira szeretnék vele tartani!

3 hozzászólás

Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója

Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója

A nevem Budo.
Öt éve vagyok életben. Öt év nagyon hosszú idő valakinek, aki olyan, mint én.
A nevemet Maxtől kaptam. Ő az egyetlen ember, aki lát engem.
Azt tudom, amit Max tud, de néha nála többet is. Tudom, hogy Max veszélyben van.
És azt is tudom, hogy én vagyok az egyetlen, aki megmentheti őt.

Szívfacsaró és szívmelengető könyv kamaszoknak és felnőtteknek a szeretetről, a hűségről és a képzelet erejéről – gyönyörű történet mindazoknak, akiknek volt már igaz barátja…akár valós, akár képzeletbeli.

Hirdetés