Gólyanéni értékelése


Gólyanéni>!
Sándor Anikó: El Camino

Sándor Anikó: El Camino Az út, ami hazavisz

Nagyon tetszett! Elgondolkoztatott. Szívből jövő „mesék”, az életből. Minden kis történet, a felidézett zarándoktársak elbeszélései, a szerző visszapillantásai, emlékei, oly valós emberi problémákat boncolgatnak, hogy bennem is meg-meg indult valami, rávetült az életemre. Bölcselkedésre, morfondírozásra késztetett.
Szerettem a szerző írásmódját: ahogy a múlt mindennapjait, a zarándoklat pillanatait papírra véste. Nem túl misztikus, nem túl vallásos, mégis hittel teli.
Nagyon szeretném sok-sok embernek a kezébe adni a kötetet! Biztos mindenki mást és más következtetést vonna le az olvasottakból. Az egyetlen problémám, hogy pont azok löknék félre a könyvet, akiknek a legnagyobb szüksége lenne életük átgondolására, esetleges megváltoztatására.


Sándor Anikó: El Camino

Sándor Anikó: El Camino

Akik túlélték a halál pillanatát, azt mondják, pár másodperc alatt lepereg a szemük előtt az életük. De csak ott, az utolsó pillanatban kristályosodik ki a lényeg – akkor általában már késő.
Én negyven napot kaptam a sorstól, hogy végignézzem életem filmjét – még időben. Mint amikor a sötétben váratlanul felkapcsolják a villanyt… Megismerhettem a lényeget… Zarándoklatra indultam, fájdalmas vezeklés lett belőle. Egy olyan „bűnért”, amiről nem is tudtam, hogy elkövettem. Amit itt leírtam, nem a képzelet szüleménye. Legyalogoltam a nyolcszáz kilométert, és átéltem minden pillanatát. Remegtem a döbbenettől, amikor kézzel foghatóvá vált a csoda, és sírtam a zavarodottságtól, amikor nem értettem, mi történik velem. Ha más meséli, amit ott átéltem, azt mondom, túl színes a fantáziája.

Hirdetés