kellyolvas P értékelése


>!
kellyolvas P
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány Regény fiúknak és lányoknak

A Tündérboszorkány már a címével bevonzza az olvasót a bűvkörébe, hiszen ki ne akarná megismerni egy boszorkány történetét, aki tündér is egyben? És ha már beleolvas a kíváncsiskodó az előszóba, megragadja valami varázslat, ami végigviszi az egész történeten. Ezt a varázslatot Bosnyák Viki teremti meg, kézen fogja az ifjú, de nagybetűs OLVASÓT, és megmutatja, hogy lehet szavakkal, kifejezésekkel, mondatokkal játszani, mesélni, tanítani.
Főszereplőnk Jóhegyi Laci, épp az évnyitóra siet, immár a negyedik osztályt kezdi. Lacinak különleges kapcsolata van a könyvekkel, először is imád olvasni, ami a mai világban, így az ő iskolájában is csodaszámba megy. Aranka néni, az öreg könyvtáros nagy bánatára, egyedül Laci jár rendszeresen a könyvtárba az iskola 333 diákja közül. Hogy miért is szereti a könyveket? Ez a srác úgy olvas, hogy a történetek megváltoznak az eredetihez képest az olvasás során, szárnyaló fantáziája segítségével például a Pál utcai fiúk sem marad szomorú történet. De miért történik ez minden egyes könyvvel amit elolvas? A titkot ki kell deríteni!
Laci és a két ikerlány barátnője nyomozni kezdenek, vajon mi lehet az egyre több furcsa esemény hátterében.
Bosnyák Viktóriát elsősorban a fordítói munkái alapján ismertem, íróként az utóbbi 2 évben fedeztem fel, miután a lányom belépett abba a korosztályba, akik Viki célközönségét képezik. Talán nem is olyan nagy véletlen, hogy Bettim első könyve, amit a suli könyvtárából hazahozott, a Tündérboszorkány volt? Lelkes könyvtáros nénik nagyon szeretik a könyvet ajánlani és olvastatni a gyerekekkel, és ez nagyon jól is van így.
Tetszenek a „kiszólások” az olvasók felé, a szófordulatok magyarázata szintén remek ötlet, hiszen egy-egy furán hangzó szó, mondat megakaszthatja az ifjú olvasót, jól jönnek ezek a viccesen megfogalmazott megjegyzések.
A karakterek igazán szórakoztatóak, a gyerekek szeretni fogják valamennyit. El tudom képzelni, mekkora öröm volt a szerző saját ikerlányainak, amikor kiderült, szerepelnek anyu könyvében, ráadásul a saját nevükkel, rájuk alakítva a történetet.
Hatalmas virtuális ölelés jár Vikinek a könyv megírásáért, egy igazi kincs, amit örömmel vesznek kezükbe a gyerekek és egyáltalán nem árt meg a felnőtteknek sem. Kedves szülők, és gyerekek, szívből ajánlom a könyvet akár első, akár többedik olvasmányként, az élmény garantált!


Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

„Szerinted ez egy tűrhető könyv? Én biztos vagyok benne, hogy nem. Most csodálkozol, miért írtam tűrhetetlen könyvet. Bevallom, amikor írtam, egyáltalán nem érdekelt, nem is gondoltam erre. A "tűrhető” ugyanis olyan puha fedelű könyv, amit kényelmesen begyűrhetsz a farmeredbe, ha nem akarod kézben cipelni. Próbáld csak ki, milyen a Tündérboszorkány. Kemény, igaz? Nos, akár tűrhető, akár nem, remélem, mégis elolvasod, mi történt a Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában Lacival és Morcz Arankával.!"

Hirdetés