kellyolvas P értékelése


kellyolvas P>!
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány Regény fiúknak és lányoknak

A Tündérboszorkány már a címével bevonzza az olvasót a bűvkörébe, hiszen ki ne akarná megismerni egy boszorkány történetét, aki tündér is egyben? És ha már beleolvas a kíváncsiskodó az előszóba, megragadja valami varázslat, ami végigviszi az egész történeten. Ezt a varázslatot Bosnyák Viki teremti meg, kézen fogja az ifjú, de nagybetűs OLVASÓT, és megmutatja, hogy lehet szavakkal, kifejezésekkel, mondatokkal játszani, mesélni, tanítani.
Főszereplőnk Jóhegyi Laci, épp az évnyitóra siet, immár a negyedik osztályt kezdi. Lacinak különleges kapcsolata van a könyvekkel, először is imád olvasni, ami a mai világban, így az ő iskolájában is csodaszámba megy. Aranka néni, az öreg könyvtáros nagy bánatára, egyedül Laci jár rendszeresen a könyvtárba az iskola 333 diákja közül. Hogy miért is szereti a könyveket? Ez a srác úgy olvas, hogy a történetek megváltoznak az eredetihez képest az olvasás során, szárnyaló fantáziája segítségével például a Pál utcai fiúk sem marad szomorú történet. De miért történik ez minden egyes könyvvel amit elolvas? A titkot ki kell deríteni!
Laci és a két ikerlány barátnője nyomozni kezdenek, vajon mi lehet az egyre több furcsa esemény hátterében.
Bosnyák Viktóriát elsősorban a fordítói munkái alapján ismertem, íróként az utóbbi 2 évben fedeztem fel, miután a lányom belépett abba a korosztályba, akik Viki célközönségét képezik. Talán nem is olyan nagy véletlen, hogy Bettim első könyve, amit a suli könyvtárából hazahozott, a Tündérboszorkány volt? Lelkes könyvtáros nénik nagyon szeretik a könyvet ajánlani és olvastatni a gyerekekkel, és ez nagyon jól is van így.
Tetszenek a „kiszólások” az olvasók felé, a szófordulatok magyarázata szintén remek ötlet, hiszen egy-egy furán hangzó szó, mondat megakaszthatja az ifjú olvasót, jól jönnek ezek a viccesen megfogalmazott megjegyzések.
A karakterek igazán szórakoztatóak, a gyerekek szeretni fogják valamennyit. El tudom képzelni, mekkora öröm volt a szerző saját ikerlányainak, amikor kiderült, szerepelnek anyu könyvében, ráadásul a saját nevükkel, rájuk alakítva a történetet.
Hatalmas virtuális ölelés jár Vikinek a könyv megírásáért, egy igazi kincs, amit örömmel vesznek kezükbe a gyerekek és egyáltalán nem árt meg a felnőtteknek sem. Kedves szülők, és gyerekek, szívből ajánlom a könyvet akár első, akár többedik olvasmányként, az élmény garantált!


Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

A Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában különös dolgok történnek. A csúf és undok könyvtáros nénit, Morcz Arankát sokan igazi boszorkánynak tartják. De Laci meg az ikerlányok, Sári és Dóri szerencsére nem ijedősek. Na, és persze nem is minden az, mint aminek látszik…
A kötethez munkafüzet is készült, 3-4., illetve 5-6. osztályosok számára.

Hirdetés