Dominik_Blasir értékelése


>!
Dominik_Blasir
Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Meggyőződésem, hogy Brandon Sanderson tökélyre fejlesztette a színtiszta szórakoztató regény írását, aminek minden porcikáján érződik, hogy nem akar többet, mint izgalmat, örömet, mosolygást és kalandot adni, kikapcsolni arra a néhány röpke órára, amíg átsuhanunk a lapokon. Álljon tehát itt pontokba szedve, hogy miért rajongok annyira Sanderson munkásságáért:
1. Nem fél a saját sorozataitól – tud úgy is folytatni, hogy nem akarja felülmúlni saját magát (és ez milyen jó!)
2. Bátran felvállalja saját szórakoztatóságát – félisteni hősök, látványos és izgalmas csaták, na és persze western-hangulat
3. Fejlődik a világa – ennél jobban biztosítani sem tudná az újdonság-hatást
4. Hihetetlenül szimpatikus karakterek – nagyjából a második jelenettől kezdve végig vigyorogtam
5. Buddy comedy – a Wax/Wayne összjáték valami eszméletlenül szórakoztató
6. Döbbenetesen pörgős cselekmény – ugye mindenkinek megvan, amikor már három fejezet óta mondogatjuk, hogy csak még egyet?
Nem is folytatom tovább. Olvasson mindenki Sandersont, aki szeretne jól szórakozni. Ráadásul itt is lehet kezdeni a sorozatot – én meg nem győzöm kivárni a folytatást.

Összeszedettebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2014-04-15+…

3 hozzászólás

Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Brandon Sanderson, az ünnepelt Ködszerzet-trilógia után most ismét visszatér abba az epikus világba, amely megalapozta helyét a világ elsőszámú fantasy írói között.

A Ködszerzetben megismert események óta eltelt háromszáz évben Scadrial átalakult. Soha nem látott magasságú tornyok törnek az ég felé, vasút- és csatornahálózat szeli át a tájat. Ám ez a világ még mindig a mágia otthona.

Kelsier, Vin, Elend, Sazed, Kobold és a többiek már bekerültek a történelem – vagy a vallás – nagy alakjai közé, de az allo­mancia és ferukímia ősi mesterségeinek még a tudomány megújulása ellenére is van hely ebben az újjászületett világban. A városokon túl húzódó, gyéren lakott Végeken a mágia alapvető eszköz a rendet és igazságszolgáltatást fenntartó bátor férfiak és nők kezében.

Közéjük való Waxillium Ladrian is, a ritka ikerszerzet, aki mívesként fémekre taszít, viszont ferukimistaként csökkenteni vagy növelni tudja a testsúlyát. A Végeken eltöltött húsz esztendő után Wax egy családi haláleset miatt kénytelen visszatérni a metropoliszba, Elendelbe. Fel kell vennie a nemesi ház fejének halálával megüresedett posztot, ami nagy feladatokat ró rá, és méltóságteljes viselkedést követel meg tőle. Legalábbis Wax így hiszi, amíg csak számos kaland közepette rá nem döbben, hogy a város előkelő kúriáiban és elegáns fasorai alatt még a puszta Végek banditáinál is sokkalta nagyobb veszedelem rejtőzik.

Hirdetés