KoŁibri értékelése


>!
KoŁibri
Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap

Rendkívül jelentős egy könyv! Kívülről azt lát az ember az eseményekbe és az érthetetlen szokásokba amit csak akar. A média is a saját szája íze szerint közli velünk a történéseket. De most évtizedeket visszaugorva napjainkig megtudhatjuk és megélhetjük mi a valóság, mi zajlott „belül”, és hogyan éltek meg mindent ezek az emberek. Nagyon ügyesen font a regénybe olyan férfiakat, akikkel kimondathatott fontos gondolatokat és történelmi meglátásokat.
Nagyon hozzá vagyok már edződve a keleti regényekhez, de ettől függetlenül bizony sokat sírtam és sok dolgon meglepődtem.


Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap

Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap

Afganisztán, 80-as évek. A perzsa kultúra egykori bölcsőjének életét ellehetetleníti a terror és a háború. Két nő: Marjam és Leila. Marjam a társadalomból kivetett törvényen kívüliként születik, s kamaszkorában még azt a kevés szeretetet is megvonja tőle a sors, amit gyerekként még megkapott. Leilára akár boldogság is várna, ha életét nem forgatná fel mindenestől a véres háború. A két nőt közel hozza egymáshoz a szenvedés és a szeretett emberek elvesztése, sorsuk összefonódik a kegyetlen férfivilágban. A Papírsárkányok című világhírű regény szerzője az afgán történelem harminc évnyi krónikájába ágyazza a szívszorító történetet szeretetről, szerelemről és egy hihetetlen tettekre sarkalló önfeláldozó barátságról. Khaled Hosseini új regényében megdöbbentő képet fest a tálib uralom alatt sínylődő Afganisztánról, miközben páratlan érzékenységgel ábrázolja a női sorsokat.

Hirdetés