Greywind értékelése


>!
Greywind
Mariolina Venezia: Ezer éve itt vagyok

Titkok, szerelmek, elvágyódás, gyűlölet, álmok, féltékenység – emberi sorsok, melyek középpontja, forgatótengelye Grottola. A falu, ahova még a történelem is csak úgy hallatszik, mint egy távoli mennydörgés mormogása, mert szinte időn kívül, szigorú szemek őrizte szokásaiba dermedve kuporog a lankák közt. Embert próbáló feladat lehetett itt minden korban többre vágyni, konok vasakarattal megpróbálni kitörni, elérni valamit – és hihetetlen az a tartás, amit a századok asszonyai mutattak, mikor mégis visszahulltak a hagyományok kőlabirintusába. De a nemzedékek bénító béklyóját lerázva a szabadság íze csupán keserédes. Színes, zajos, de személytelen és magányos. És a nagy kérdés, amit a mesélő tesz fel: vajon mennyit veszíthet az ember az életéből, mielőtt önmagát is elveszti?


Mariolina Venezia: Ezer éve itt vagyok

Mariolina Venezia: Ezer éve itt vagyok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy apró, isten háta mögötti olasz falucskában él egy gazdag és nyughatatlan természetű földesúr; Don Francesco Falcone. Szeretője, Concetta, a cselédlány számos leánygyermeket szül neki, de egyetlen fiuk születésekor csoda történik, megrepednek az olívaolajos hordók, és elfolyik belőlük a kincset érő olaj…

A Falcone család egy évszázadot felölelő, öt generáción átívelő színes történetét Gioia meséli el, aki szemtanúja volt a legendák születésének. Háborúk, gazdagság és nyomor, elásott és hiába keresett kincsek, szerelmek és szakítások, gyönyör és fájdalom, hagyomány és lázadás, és mindenekelőtt erős és bátor asszonyok, akik fantasztikus és gazdag életet éltek.

Mariolina Venezia első regénye szinte azonnal nemzetközi sikert és irodalmi elismerést hozott a fiatal írónőnek. Akár a Száz év magány, Mariolina Venezia műve is páratlanul fordulatos és mesebeli, egyben realisztikus és szívszorító családregény.

Hirdetés