csüpek értékelése


>!
csüpek
Kavabata Jaszunari: Kiotói szerelmesek

Még mindig azt vallom, hogy ezeket a japán műveket csak akkor érezném át igazán, ha magam is japán lennék, de legalábbis a fél életemet Japánban tölteném el.
4 csillagot kapott, mert bár tetszett, utálom a félbehagyott befejezéseket. Mégis mi történt ezután a szereplőkkel?!? Persze tök jó, hogy egymásra találtak, akiknek egymásra kellett találniuk, és a plátói szerelmes is talált magának hús-vér „pótszerelmet”, na de mi van a többiekkel?
Jó, tudom, hogy sok esetben ezeknél a történeteknél nem is annyira az események a fontosak, mint inkább az érzések, de általában örülök, ha kevesebb kérdőjel marad bennem a könyv elolvasása után.
Az azért külön tetszett, hogy olyan sok szép kimonot és obit láthattam, és a kedvenc japán városomban barangolhattam. ahol valójában eddig még nem jártam, de így látatlanban is imádom Kiotót


Kavabata Jaszunari: Kiotói szerelmesek

Kavabata Jaszunari: Kiotói szerelmesek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Virágzó cseresznyefák, parkok, ősi szentélyek, színpompás ünnepek egy modern, fejlődő japán nagyvárosban, amely a századok megszentelte hagyományoknak sem akar hátat fordítani – ebben a keretben bomlik ki a nagylány korban egymásra talált két ikertestvér, Csieko és Naeko megindító története. Egyikük famunkások között, a másik jómódú kereskedő házában nevelkedett, de a feltámadó testvéri szeretet ledönti a társadalmi gátakat. A két melegszívű, kedves leány élete egyaránt kiteljesedik, és mindkettő megtalálja a hozzáillő, odaadóan szerető férfitársat is.
Az 1899-ben született, Nobel-díjas japán író finoman szőtt, különös ritmusú regénye egy számunkra szokatlan világba vezet el, mely áhítatos szépségkultuszával, rejtőző, de mély érzéseivel és a mindennapokat átszövő költőiségével végül meghitt ismerősünkké válik.

Hirdetés