Panda értékelése


>!
Panda
Horváth György: Estvér

Első és mindmáig egyetlen dedikált példány a könyvtáramban. Rukkoláról happoltam magától az írótól, nem tudtam róla semmit, csupán megtetszett a fülszöveg. Egy kicsit sokára, de végül elolvastam. Egyszerűen simogatta a lelkem ez a könyv, kedvesen cirógatta. Nagyon jól esett olvasni, annyira tele van varázslattal és álmokkal. Imádom az álmokat, magam is írogatok róluk. A könyvnek hatására vagy sem – bár valószínű, hogy inkább egy utolsó löket volt –, újra írtam. Verset.
A kedvenc részem az, amikor az elfogott szarvas tanácsokat ad a bűvös sakálnak, miként hódítsa meg kedvese szívét. Annyira szép. Olvasni fogom még ezt.


Horváth György: Estvér

Horváth György: Estvér

Egyszer volt, hol nem volt, a csillagos ég rétjét járva élt, sőt, még ma is él Égi Habók. Persze nem hívták mindig Égi Habóknak – dehogy hívtak mindig így –, mint mindennek, ennek is története van. Nos, nagy bölcs volt egykor, segített, vigasztalt, és olyan jó tanácsokat osztott, hogy hetedhét egekben csodájára jártak. Aztán…
Aztán egy borongós, de mégis szép napon felkereste őt a Tejút Csillagcsevelyű Hercegnője. Nagy bajban volt a hercegnő, mert fia, Rásemheder Áron rosszcsontnak bizonyult. Nem volt gonosz, ó nem, de nem tisztelt senkit és semmit, mások kárában lelte örömét, s mikor már nem tudott több csínyt kieszelni, úgy döntött unalmas itt: fölpattant hát ködparipájára, és uccu, más kozmoszokba vágtatott!
Nem csoda, ha sehol sem szerették Rásemheder Áront, hisz borsot tört mindenki orra alá, s mivel nem szerették, egyre több és egyre csúnyább csínyt eszelt ki. Gondja volt arra is, hogy fel ne ismerjék: mindenhol Jóska néven mutatkozott be. Hamarosan úgy is emlegették a világokban szerte, hogy a ködparipás Bal Jóska.

Hirdetés