Veress_Éva értékelése


>!
Veress_Éva
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Mindenek előtt leszögezném: Remek írónőktől olvastam remek novellákat. Kresley Cole, számomra a favorit, és szerintem már az is marad. Showalter is nagy kedvenc, mái napig sajnálom, hogy a kiadó ennyire elhanyagolja az Alvilág urai sorozatot.
Kresley Cole – Az érinthetetlen
Már a sorozat Második kötetétől lehetett sejteni, hogy Murdoch megtalálta az arájá. Daniela egy talpra esett Valkűr aki sajnos minden érintést iszonyatos fájdalmak árán tud csak elviselni. Nagyon kíváncsi voltam, hogy lesz képes a két szereplő túllépni ezen az „apró” problémán. De azt kell mondanom, hogy a megoldás már-már kézenfekvő volt. Összességében imádtam, a már megtörtént események Murdoch szemszögéből való vizsgálatát. Nagyon jó kis novella volt ez, igazi gyöngyszem. Az Epilógus pedig megmelengette a szívemet. A Négy testvér végre együtt. Remek volt.
Sajnos a következő negatívumoknak semmi köze sincs az író remek teljesítményéhez csupán a kiadó dőreségéhez, nemtörődömségéhez, mely miatt kénytelen voltam levonni azt az egy csillagot. Újra más fordító kapta a faladatot, amin már meg sem lepődöm, de egy szerkesztő, vagy egy korrektor nem tudta volna átnézni, hogy figyelmeztesse a fordítót: Kérlek szépen ezeket a kifejezéseket és neveket tartsd meg a munkád során. De nem. Ehelyett a történet olvasása közben kénytelen voltam szitkozódások közepette olvasni ezt a remekbe szabott művet, mindezt a FORDÍTÁS miatt! Tisztelt ULPIUS, ezennel megint nagyot csalódtam a színvonalban. Bosszantó, hogy egy ilyen remek író könyvét egy ilyen malőr így elrontsa!
Pár példa: – A SZÖVETSÉG – most: Legendavilág……. O_O
– Megtagadók (Vámpír) – most: Ellenállók …O_O"
– Ara – most: Menyasszony ( ez annyira nem volt zavaró, de könyörgöm nem
maradhatnánk meg egy kifejezésnél? )
– Az Illanás – most: Követés (bár több helyen maradtak a teleportálás kifejezésnél, ami
azért még elfogadható.)
– ÖRÖKÖSÖDÉS – most: Hatalomátvétel……. O-O"
– MESESZÉP MYST – most: HARMAT……. mi van? O.O"? O.O"? – És megjegyzem ezen
vagyok a legjobban kiakadva.

Gina Showalter: Örök csábítás.
Egy nagyszerű író remek világot, és történetsorozatot felvezető novellája. Bár az alapötlet nagyon is felkeltette a kíváncsiságomat, azért kicsit kapkodónak és csapongónak éreztem a történetet. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy az alap sztori százszorosan jobban ígérkezik mint az Atlantisz. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy hiába keltették fel az érdeklődésemet a kiadó nem fogja megjelentetni a sorozatot.

6 hozzászólás

Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

KRESLEY COLE lélegzetelállító története a kíméletlen vámpír harcosról, aki először tapasztalja meg a szerelmet, és a Valkűrről, akinek fájdalmas az érintés…

Az érinthetetlen

Murdoch Wrothnak semmi és senki nem állhat útjába, hogy megszerezze magának Danielát, az álomszép Valkűrt – az egyetlent, aki háromszáz év alatt először megdobogtatta a szívét. Ám ez a páratlan szépség jégamazon, érzékeny bőrét nem érintheti senki anélkül, hogy mérhetetlen fájdalmat okozna a lánynak.

Vajon melyik az erősebb: a különbözőségük okozta akadályok miatti frusztráció, vagy az egymás iránti őrjítő vágy?

GENA SHOWALTER érzéki meséje a vadászról és a zsákmányáról, és a köztük fellobbanó elsöprő szenvedélyről…

Örök csábítás

Aleaha Love alakváltó – testi érintkezés útján képes bárki személyiségét felvenni. Most épp egy ügynök bőrébe bújt, aki társaival idegen bolygóról érkező betolakodókra vadászik. Csakhogy csapdába esik, mert az ellenállhatatlanul vonzó Breean, az aranyszín bőrű, vasakaratú harcos, az idegenek parancsnoka, veszélyezteti új identitását, és életében először Aleaha csak önmaga akar lenni…

Kresley Cole és Gena Showalter a New York Times bestseller szerzői, a paranormális-romantikus irodalom csillagai.

Hirdetés