Gabye értékelése


Gabye>!
Rosamund Lupton: Azután

Az írónő első könyve nagyon bejött, ezért mindenképp olvasni akartam ezt is, hogy lássam egyszeri varázslat volt vagy tényleg tud valamit..Tud.
Ezzel együtt ez a regény nem ragadott annyira magával, mint az. Hasonlóan ahhoz ez is egy belső monológos regény és tetszik ez a megoldás. Viszont itt a főszereplő nő elég sokszor a férjéhez beszél ami viszont a fordításban néha zavaróan hatott, mert nem mindig jött le, hogy ez tényleg így van-e vagy épp valaki mást szólít meg. Illetve ami azt hiszem talán fordítói hiba, a húg és nővér összekeverése, ami miatt szintén megakadtam kicsit és vissza kellett lapoznom, hogy most mi van..
Ha ezektől elvonatkoztatok, akkor tetszett. Jó az ötlet és az írónő igazán szuggesztíven fogalmaz, szinte csüggsz a szavain annyira el tud kapni a történet. Bár néha éreztem kicsi hullámvölgyeket ebben a sodrásban, de nem voltak olyan hosszúak, hogy elkezdjem unni.
Összességében tehát nem ütött akkorát, mint az előző regénye, de nagyon érdekes volt olvasni.


Rosamund Lupton: Azután

Rosamund Lupton: Azután

Grace idilli életet él férjével, tinédzser lányával, Jennyvel és kisfiával, Adammel. Ezt az idillt azonban az égő iskolaépület fekete füstje homályosítja el. Grace-nek meg kell mentenie Jennyt, aki az épületben rekedt. A rendőrség nyomozni kezd, és kiderül, hogy a tűz nem baleset volt – valaki meg akarta ölni Jennyt. Csak Grace tudja, hogy ártatlan embert gyanúsítanak, és ő az egyetlen, aki megvédheti a lányát. Ehhez azonban le kell győznie minden fizikai korlátot…

Az „Azután” egyszerre izgalmas krimi és szívszorító történet. Akiknek tetszett Alice Sebold Komfortos mennyország című bestsellere, azok ezt a regényt sem tudják majd letenni. A szerző bámulatos tehetséggel szövi a történet szálait és tárja fel a rendíthetetlen anyai szeretet mélységeit.
A könyvet az Amazon a 2011-es év tíz legjobb könyve közé választotta, a Waterstones könyvesbolthálózatban pedig ez lett az év könyve 2011-ben.

„Az "Azután"minden egyes oldala mestermű. Kíméletet nem ismerő érzelmi hatás, költőien vibráló stílus és lebilincselő történet egyesül ebben a transzcendens irodalmi élményben. Garantálom, hogy ez a regény mindenkit meghat.” (Jeffery Deaver)

Hirdetés