csucsorka értékelése


>!
csucsorka 
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Tudnék mondani két mai magyar írót, akik írtak már erről a korról. Nem nevezem őket nevükön, de annyi szent, hogy olvashatatlanul nyomasztónak tartom őket.

Ebben a könyvben az tetszett a legeslegjobban, ami magában az írónőben tetszik: báj. Olyan kevés nőben van meg manapság. És ezt nem lehet tanulni. Ez valakiben van, valakiből árad – valakinek meg megpróbálnia sem kéne.
Szerencsére, nála ez nem felvett stílus, ez a természetesség itatja át és viszi előre a történetet.
Olvasmányos; első mondattól megragadja és fogva is tartja az olvasót.

Egyszerre olvasós, mert nem akarod és nem tudod letenni. Ugyanakkor nem egyszerre olvasós, mert folyvást meg kell állni sikongatva örülni a szerelemnek és pityeregve feljajdulni, mikor fáj.

3 hozzászólás

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek van egy „Hufnágel Pistije”. De vajon akkor járunk a legjobban, ha teljesülnek az álmaink?

Borbálát a haláláig fogva tartja egy másik élet ígérete. A saját világából elvágyódik, de nem is sejti, hogy ha annak idején másképp dönt, semmi sem úgy alakult volna, ahogy azt életének utolsó percéig elképzeli…

Bora – mert a Borbálát rendszeresen kikérte magának –, ez a bonyolult, ellentmondásos de ellenállhatatlan nő halálos ágyán, 45 évesen kénytelen szembenézni választásaival, vágyaival, kudarcaival, a megszerzett és elmulasztott lehetőségekkel. Miközben a betegség emészti testét, az elméje ép. Visszaemlékszik két nagy szerelmére: hetvenes évek Budapestjére tévedt angol grófra, és Mikire, a magyar főiskolásra, akinek kedvéért végül feladta a nagyvilági élet lehetőségét. 25 évvel, egy házassággal, két gyerekkel és egy keserves válással később nagybetegen Bora még mindig azon lamentál, hogy vajon mi lett volna, ha… ha mégis színésznő lesz és nem tanárnő, ha a fővárosból nem költözik vidékre, ha a másik férfihoz megy hozzá. Ha a másik életet választja. De vajon létezik „másik élet”?

Életének utolsó napjaiban aztán Bora nagy döntést hoz. Arra kéri a lányát, hogy szervezzen meg neki egy utazást… mert bármi is történt a múltban, annak a férfinak a karjában akar meghalni, akit mindig is szeretett.

Hirdetés