worsi ASP értékelése


>!
worsi ASP
Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Ritkán olvasok ilyen regényeket, pláne rögtön megjelenés után. De ez a könyv most nagyon megtalált engem. Olyan jó volt beleburkolózni, mint egy meleg pulóverbe egy téli estén, kezemben egy bögre forrócsokival.
Nagyon tetszett, hogy bármelyik főszereplőt követtem éppen a hét közül, mindegyik kicsit olyan volt, mintha én lennék, mintha rólam írta volna a szerző a regényt. Pedig mind a hét főszereplő teljesen más, mint amilyen én vagyok…
Hihetetlen nyugalom és életigenlés árad számomra ebből a könyvből. Biztosan többször le fogom még venni a polcról.
Tegnap este fejeztem be, és azóta azon gondolkodom, hogy vajon én milyen feladatot kapnék?

9 hozzászólás

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Egy újabb felejthetetlen történet az életről, a szeretetről és a barátság erejéről az „Ízek életre-halálra” sikerszerzőjétől.

Kate ünnepi vacsorára várja a barátnőit seattle-i otthonába. Most először gyűlnek össze mindannyian azóta, hogy meggyógyult súlyos betegségéből. Az öröm pillanataiban a vendégei felvetik, hogy valami őrültséggel kellene megünnepelnie az újraszületését, s rábeszélik, menjen el arra a vadvízi evezős túrára a Grand Canyonba, amit a lánya nézett ki kettejüknek.
Kate beleegyezik, de csak azzal a feltétellel, ha az elkövetkező egy évben a többiek is megtesznek valamit, ami új, nehéz vagy ijesztő; és ők sem választhatják meg a saját feladatukat, ő fogja kijelölni mindegyiküknek. A barátnők attól tartanak, hogy Kate például hegyet mászni küldi el őket, ám az általa kiosztott feladatok ugyanolyan visszafogottak és meglepőek, mint az asszony maga. A személyre szabott, látszólag teljesen hétköznapi tevékenységek – kenyérsütés, kertrendezés, könyvselejtezés, utazás, tetováltatás és gyalogtúra – nem fizikai, sokkal inkább lelki próbatételt jelentenek, mert általuk szembe kell nézniük a saját félelmeikkel, tévhiteikkel, gyengeségeikkel.
A melegséggel, humorral és bölcsességgel átszőtt könyv az életigenlésről szól és a lélek mélyére hatol.

Hirdetés