minett értékelése


>!
minett
Mia March: Meryl Streep filmklub

Hát ez milyen kedves könyv, a nehézségek közepette is telis-tele pozitív gondolatokkal! A három unokatestvér életét a múlt tragédiája és a valamennyiük életére kiható sorsfordító változás hozza egymáshoz közelebb. Mindannyian egy megoldandó probléma előtt állnak, s különlegessé az teszi a történetet, hogy az adott szereplő aktuális élethelyzetének vagy belső vívódásának mindig egy Meryl Streep film adja meg a hátteret, s így keretbe foglalja az egészet.
Mindegyik nőci szimpatikus volt, voltak benne megkapó jelenetek, számomra különösen az, amikor June választ kap a kérdéseire.
Őszinte, eredeti, végre nem egy sablonos történet.


Mia March: Meryl Streep filmklub

Mia March: Meryl Streep filmklub

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóban kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója filmklubjában Meryl Streep-filmeket vetít.

Hirdetés