Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Sinclair Lewis: Fő utca

Ó, ezt a könyvet nehéz értékelni, mivel a főhőst, Carolt nehéz szeretni. Még a könyv végére se tudtam eldönteni, hogy vajon az író szerette-e őt. A kisvárost, amit leírt, szerintem nem, a sok intrikussal, pletykálkodó, szűk látókörű egyénnel nehéz is.
Carolát mindenesetre sajnálom, mert az a fajta örök elégedetlenség munkálkodik benne, ami a művelt, de érzelmileg kissé gyereklelkű emberek sajátossága.
(jó könyv volt, pár év múlva újra elő fogom venni)


Sinclair Lewis: Fő utca

Sinclair Lewis: Fő utca

Carola, a jómódú Kennicott doktor felesége hatalmas feladatra vállalkozott, mikor elhatározta, hogy a századeleji amerikai kisváros életét felfrissíti, műveltséget és költői szellemet olt az üzletemberek rideg világába. Nemcsak a közönnyel, az ellenfelekkel kell megküzdenie, hanem önmagával is. Néha fegyvertársakra lel, de kiábrándul belőlük, máskor a kisvárosi pletyka hálójában vergődik. Egy különös szerelemben, majd a független életben keresi a megoldást.
A Nobel-díjas amerikai író regénye az elmúlt évtizedekben világhírre tett szert. Hazánkban is több kiadást ért meg, és népes olvasótáborra talált. A Fő utca vonzóereje a bonyolult lélekrajz és a kisváros érdekes lakóinak realista jellemzése.

Hirdetés