Sunflower90 értékelése


>!
Sunflower90
Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma Útmutató a megvilágosodáshoz

Világosan és érthetően leírja hogyan érd el a Tudatosságot. Nincs benne egyetlen fölösleges rész sem, nem rakott hozzá semmi sallangot. (Nyilván hogy az elme kevesebbet magyarázzon félre)
Kis túlzással állíthatom hogy ez az egyetlen könyv amire szüksége van egy spirituális útkeresőnek, benne van minden egyszerűen megfogalmazva. Egyszerűségéhez képest mégis nehéz elérni a könyvben leírt folytonos Tudatosságot, egy életen át tartó folyamatos odafigyelést és gyakorlást igényel de megéri mert az egyén tapasztalni fog egy addig alig ismert, másfajta életminőséget.


Eckhart Tolle: A most hatalma

Eckhart Tolle: A most hatalma

A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.” E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.

Hirdetés