Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Vavyan Fable: My fair lord

Nem a legkedvesebb, mert az a Szennyből az angyal, meg a Mennyből a csontváz. Viszont arra határozottan emlékszem, hogy ez volt az első VF könyv, amit aggyal olvastam el, tudatosan, mérlegelve, újragondolva a szavakat, már kamaszként is. Ez most a nem-tudom-hányadik újraolvasás volt :)
A szerelmi szál még mindig az én ízlésemnek megfelelő, nincs csöpögés, nincs giccs, van visszaút, amikor a hősök dönthetnek, szerelem, vagy felejtőutca. Slavik horrorélmény, de nem fogom lelőni a történetet, habár egyre inkább azon kapom magam, hogy pont az ilyen pszichológiai változások érdekelnek. A különféle barátságok, kapcsolati hálók még mindig izgalmasak, a dominóeffektus karca tökéletes.
És persze mindennél jobb, szebb, érdekfeszítőbb az írással, alkotással kapcsolatos megannyi gondolat. „Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják.”
Az egyik legtökéletesebb mondat, amit csak le lehet írni :)
Köszönet, MeseAnyó, ismét.


Vavyan Fable: My fair lord

Vavyan Fable: My fair lord

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A hölgy kalapja hatalmas, haja homokszőke, arcán régi sebhely, farmerja repedt. Neve Fabyen, egyébként grafomán; kalandregényeket ír. Egyszer kitalál egy ízig-vérig férfi hőst, mire is az szembejön vele egy – addig holtunalmas – estélyen. A férfiról csak azt lehet tudni, hogy Benetton-zöld campingbusza, kék szeme, egy vagy több üldözője – és számos titka van. Pisztolytokot hord a hóna alatt, de nem stukkert tart benne. Azért nem teljesen fegyvertelen, hiszen roppantul pimasz és mennydörgő pofonokat oszt. Mire felgyújtja Fabyen kíváncsiságát – kevéssel azután, hogy érzékeit felgyújtotta –, el is tűnik. És ez így megy jó darabig. A pasasnak már annyi a titka, hogy lehet: ő maga a titok. Meg kell fejteni. Sokan ellenzik. Annál izgalmasabb. Hamisítatlan Vavyan Fable regényt tartasz a kezedben! Épp ezért engedd meg, hogy ellásunk néhány praktikus intelemmel. – Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön az alattad lakó, és megtudja, miért áztattad szét a lakását, bizonyos, hogy tüstént kölcsönkéri Tőled a könyvet! Napokba telhet, míg újra hozzájutsz! – Pitymallattájt már tapintatosan lapozz, heheréssz, nehogy rád kopogjon izgága szomszédod! – És néha aludd át az éjszakát, mert a munkahelyeden úgysem hiszik el, hogy az olvasástól dagadt a szemed! – Könyvvásárlásnál légy éber! Szerzőnket utánozzák!

Hirdetés