mimihopps értékelése


mimihopps>!
Yehuda Berg: A valódi gazdagság

Igazából „A kabbala ereje” után mondhatjuk azt, hogy nincs újdonság ebben a könyvben…de az viszont kellemes benne, hogy megint élethű példákkal és igazsággal találkoztam a könyvben! Megtanulhatjuk a bizonyosságot, pénz és az idő valós fogalmát és egyben azok miben létét.
„Ismétlés a tudás anyja” és ez a könyv haladó kabbalista tanítványoknak ez a könyv teljesen megfelelő! (…..de akár kedvcsináló lehet a tudomány után érdeklődőknek:)


Yehuda Berg: A valódi gazdagság

1.000 FtRégikönyvek.hu antikvár
700 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Yehuda Berg: A valódi gazdagság

A valódi gazdagság című kötetben a szerző, Yehuda Berg felfedi a teremtett világ rejtett összefüggéseit, melyeknek felismerése a jólét és a bőség feltétele; és bemutatja a legősibb bölcseleti rendszer, a kabbala álláspontját, az emberi élet értelmével kapcsolatos elképzeléseit. Azért vagyunk a földön – állítja Berg –, hogy kezünkbe vegyük sorsunkat, s ahelyett, hogy puszta okozatként léteznénk, mi magunk legyünk az ok saját életünkben. A szerző a bennünk élő Ellenfélre is felhívja a figyelmet, és kifejti, hogy a Legfőbb Versenytárs legyőzésével miként tárul fel előttünk a valódi jólét felé vezető út. Berg a kabbala ősi bölcsességének értelmében arra tanít, hogy ha engedelmeskedünk a mindenség törvényeinek és szilárdan hisszük, hogy a helyes úton járunk, akkor a szerencse is a kezünkre játszik, és az üzleti élet terén is helyes döntéseket hozunk majd. A szerző az idővel kapcsolatban is igen eredeti nézeteket hangoztat: nem csak azt vallja, hogy az idő pénz, a legfontosabb meg nem újuló energiaforrás, hanem azt is, hogy az idő rugalmas, képlékeny valami, amit kedvünk szerint alakíthatunk.