Riccah értékelése


>!
Riccah
H. P. Lovecraft: Eryx falai közt

A legkedvesebb Lovecraft művem az Eryx falai között. A végéig reménykedtem, bár az elejétől sejtettem a végkimenetelt, de még milyen végkimenetel volt, milyen kegyetlen, milyen átvitt!

Olyan univerzális szorongásban részesített egy ideig a műveivel, amit nehéz lett volna már akkor is szavakba foglalni, kicsinek és védtelennek éreztem magam, aki nem tehet semmit a sorsa ellen. Bár messze kihelyezett volt a helyszín és a karakterek, mégis mintha a szomszédban zajlana. Vagy ott is zajlott? Nem, még zajlik…


H. P. Lovecraft: Eryx falai közt

H. P. Lovecraft: Eryx falai közt

Howard Phillips Lovecraft. Ez a név fogalom, és nem véletlenül lett azzá. Akit takar: a borzalom avatott nagymestere, minden idők egyik legkiválóbb horrorírója, a gótikus regény és a fantasy ihletett ötvözője. Amit tett, példa nélkül áll a fantasztikus műfaj történetében. Művei felülmúlják a horror sok más, Magyarországon jobban ismert mestereinek – Mary Shelley, Bram Stoker, Ewers, Bierce, Le Fanu, Meyrink, s a legújabb időkben Stephen King – alkotásait. A kötet írásait a fantasy, a horror, a sci-fi kedvelőinek egyaránt ajánljuk.

Hirdetés