ftamas értékelése


>!
ftamas
Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó

Ez a regény meglepett. Nem vártam tőle túl sokat, főleg azért, mert Yoda és Dooku -t sejtettem két főszereplőnek. Az előbbiről úgy gondoltam nehéz írni, az utóbbit meg sose néztem igazi Sithnek. Már a kinézete is inkább egy Angol portáshoz illik. Viszont az író meglepően jól megoldotta mindkét karaktert, de főleg Yodát. Tetszett az is, hogy az esemény középpontjába padavanokat állít, mert láthatólag nem akart mindenható jedikről írni. Engem spec. már az is idegesít, ha valaki emlegeti a másik könyv egy részét amelyikben csillagokat bolygókat pusztítanak mint tápos jedik, vagy sithek. Ez a könyv a sötét oldalt is jobban bemutatja mint sok másik.
Úgyhogy nem is lett volna rossz, de…

Ez a könyv egy vázlat. Gyorsan akarta az író megírni, így el lett kapkodva. Anakinékat teljesen felesleges volt belekeverni. Alig szerepelnek a könyvben és ha igen, akkor is díszként. Ja és a Midikloriánok…. Ez a szó kikészít. Lucas durván alkoholos állapotban találhatta ki, amiért legalább két év bányamunkát érdemelne. Ha egy író rájön arra, hogy sok szemetet ki kell hagynia, akkor miért pont ezt teszi bele?

Na mindegy, ajánlani nem tudom a könyvet, de legalább nem szégyellem, hogy elolvastam.


Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó

Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó

A klónháború már több mint két éve tart. A Köztársaságot az összeomlás fenyegeti, a szeparatisták pedig egyre erősebbek. Egy nap azonban Yoda mester különös üzenetet kap: hajdani tanítványa, a sötét oldalra állt Dooku gróf, a lázadók vezére hajlandó tárgyalni vele a békekötésről. Yoda jól tudja, hogy ez akár csapda is lehet, ám ha sikerülne véget vetni a háborúnak, azzal milliók életét mentené meg. Néhány társa kíséretében elindul, hogy találkozzon Dookuval a Vjun bolygón, miközben egy hasonmása megpróbálja megtéveszteni az ellenséget.
Vajon sikerül Yodának jobb belátásra térítenie hajdani tanítványát, vagy Dooku szabadjára engedi az Erő sötét oldalát, pusztulást hozva régi mentorára, majd az egész Galaxisra? Az idős Jedi mester jól tudja: akár szavakkal, akár fegyverrel fogja megvívni, ez lesz eddigi életének egyik legfontosabb összecsapása.

Hirdetés