Bogas P értékelése


>!
Bogas P
James Forrester: Megszentelt árulás

A történetet untam (sok-sok poroszkálás, kevés izgalom; a krónika rejtélyére sok ez a négyszáz oldal), Clarenceux-tól a falra másztam, a fordítás rettenetes, és a két szerkesztő se erőltette meg nagyon magát. Nagyon értékelem, hogy a szerző történész, így történelmileg hiteles az ábrázolás, de egyébként sajnos ez az úgynevezett történelmi thriller (ó, miért, ó, miért thriller, ez eleve kalandregény lenne inkább) csak annyira izgalmas, mint egy darab papírzsebkendő.


James Forrester: Megszentelt árulás

James Forrester: Megszentelt árulás

London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.

Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.

Hirdetés