lilla_csanyi értékelése


>!
lilla_csanyi
Bernard Werber: A hangyák

Ahogyan a Diaszpórát igazán a matek/fizika szakosok tudják értékelni, úgy szerintem A hangyák című könyv igazán csak egy biológiához erősen vonzódó ember szívét tudja megdobogtatni.
Nagyon érdekes az alapkoncepció, sok egyedi gondolatot találtam benne. Lehet, hogy ez naivitás, de nekem nem tűntek hihetetlennek a „hangyás” részek. Sőt, a hangyákért jobban izgultam, mint az emberekért.
Öt csillagot nem tudok rá adni, mert a dinamizálása nem volt annyira jó. Egy-egy fejezet után nyugodt szívvel le tudtam tenni a könyvet.
Mindenesetre aki szereti a biológiát, és maga is szívesen elnézegeti a parányi élőlényeket tevékenységeik közben, azoknak feltétlenül ajánlom! :)


Bernard Werber: A hangyák

Bernard Werber: A hangyák

A rovar egy egészen más filozófia, más tér-idő, más dimenzió."
Az ember az eget kémleli, és kérdéseire gyakran fentről várja a választ. Mi lenne, ha a szokásostól eltérően tekintetünket lefelé fordítanánk?
Jonathan Wells örököl egy házat rovarkutató nagybátyjától, és a tilalom ellenére lemerészkedik a pincébe. Sejtelme sincs, milyen elképesztő titok vár rá odalent…
A belokani vöröshangyabolyból tavaszi portyára induló expedíció tagjai rejtélyes körülmények között mind elpusztulnak. Új tömegpusztító fegyvert vetettek be a törpehangyák? Miben mesterkednek az úton-útfélen lesben álló sziklaszagú harcosok? És mi célt szolgál a hangyák körében drogüzérként elhíresült holyvabogár őrizetére bízott, rejtett éléskamra a Boly legalsó emeletén? A 327-es szárnyas hím nem nyugszik. Két hűséges társával elszánt nyomozásba kezd…
A filozófiai mese, a tudományos-fantasztikus irodalom és a kalandregény elemeit mesterien ötvöző, merőben újszerű mű lélegzetelállítóan izgalmas cselekményszövéssel sodorja magával az olvasót e parányi lények lenyűgözően gazdag világába.
Bernard Werber regényíró, tudományos újságíró sok éve barangol a hangyacivilizáció labirintusában, minden zegét-zugát, minden titkát ismeri. A hangyák egy trilógia első része, melyet A hangyák napja és A hangyák forradalma című részek követnek.
Bernard Werber a világ egyik legolvasottabb kortárs francia írója, trilógiáját több mint 30 nyelvre fordították le és 6 millió példányban kelt el.

Hirdetés