Zora85 értékelése


>!
Zora85
James Forrester: Megszentelt árulás

Elég hullámzó volt a kapcsolatom a könyvvel. Amikor elkezdtem nagyon tetszett, egyszerűen le se tudtam tenni. Aztán a 100. oldal körül valahogy leült a történet. És ez váltakozott egészen a regény végéig.
Összességében tetszett a könyv, mert szeretem a történelmi regényeket, főleg ha van bennük egy kis összeesküvés elmélet és titkos társaság, esetleg egy csipet szerelem! Bár ez utóbbi ebben tényleg csak egy csipetnyi volt!
Nagyon érezhető volt a könyvön, hogy az írója történész, mert egyrészről nagyon precízen és pontosan voltak leírva a kor eseményei, történelmi háttere, a korabeli London. Mindez bennem pozitív hatást keltet. Viszont másik részről a szereplők jelleme, egyes párbeszédek, és főleg a szerelmi szál alakítása elég sablonos volt.
Amit viszont legfőképp sajnálok és nem értek, hogy ebből miért kell trilógiát csinálni! Tökéletesen megállná a helyét egymagában is a könyv. Számomra nem kíván folytatást… de ki tudja, ha megjelenik nálunk is, lehet kézbe veszem majd.


James Forrester: Megszentelt árulás

James Forrester: Megszentelt árulás

London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.

Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.

Hirdetés