voisin értékelése


voisin>!
Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban

Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban Az idő rövid történetének folytatása

Gondolatébresztő könyv, Hawking mindenféle matematikai magyarázat használata nélkül is érthetően ír, az ábrák nagyon szemléletesek, valahogy a felcsavarodott dimenziók is könnyen elképzelhetőek általuk.
És bár látom az okait, de azért kicsit sajnálom, hogy a gimis fizikaanyagban nem igazán kerülnek elő ezek a dolgok (pl. a kvantummechanika, az unalmas, de hasznos mechanika helyett :)), mert az ebben leírt elméletek tényleg elég aktuálisak, kutatják őket talán éppen most is.
Külön plusz még a néha beszúrt humorosabb, vagy éppen bírálóbb mondatok miatt, valamint a könyv végén lévő ajánlott olvasmánylista is elég hasznos :)


Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban

Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban

A nemzetközi tudományos közösség sok más tagjához hasonlóan Hawking professzor is a természettudomány Szent Grálját keresi, a kozmosz szívében rejtőző, de megfoghatatlanul tünékeny mindenség elméletét.A Világegyetem dióhéjban című könyvében úgy tárja fel a Világegyetem titkait, hogy végigvezet saját kutatási területein – a szupergravitációtól a szuperszimmetriáig, a kvantumelmélettől az M-elméletig és a holográfiától a dualitásig. Legizgalmasabb szellemi kalandjában megpróbálja egyetlen, teljes körű, a Világegyetem minden eseményét leíró elméletté egyesíteni Einstein általános relativitáselméletét és Richard Feynman sokszoros történelmekre vonatkozó elgondolását. Segítségével elevezhetünk a természettudománynak azokra a legvadabb vizeire, ahol a szuperhúr-elmélet és a pébránok jelenthetik a rejtély megoldásának a kulcsát.