Lénaanyukája P értékelése


>!
Lénaanyukája P
Dan Brown: A Da Vinci-kód

Robert Langdon ismét jött, látott és győzött. Emlékszem, mikor még először olvastam, állandóan abba kellett hagynom az olvasást és ugrálnom a számítógéphez, hogy ráguglizzak a Sziklás Madonnára, a Mona Lisára és persze Az utolsó vacsorára. Nem tudom, mi igaz, mi nem igaz, de azok a dolgok, amik le vannak írva, tények, hát frankón ott egy nő az utolsó vacsorán!
A könyv felépítése azonos az Angyalok és démonokéval: titokzatos bérgyilkos, különlegesen titokzatos gyilkosságok, rejtélyek, szép nő, és a főgonosz az, akire tuti nem gondolnál. És ismét működött a séma, sőt, mivel már volt tapasztalata, ez még jobban is sikerült, mint az előző.
A hétvégén megnéztem mindkét filmet, hát az A&D borzasztó rossz, csak a fényképezése szép, meg az antianyagrobbanás, a sztori fele ki van hagyva belőle. Viszont a DVK nagyon tetszett, de csak a háromórás vágatlan változatot ajánlom, igaz, abból is ki vannak hagyva részek, meg teljesen átírták a végét, de ezt már megszokhattuk Hollywood-tól. Jaj, és Paul Bettany annyira szép még gonosz albínó szerzetesnek is! Pendergastot belőle! ❤


Dan Brown: A Da Vinci-kód

Dan Brown: A Da Vinci-kód

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.