Emmi_Lotta I értékelése


Emmi_Lotta I>!
Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

Milne nemcsak mint a Micimackó írója, hanem mint bűnügyi történetek szerzője is kiváló. Ez a második krimi, amit tőle olvastam. Bár a rejtély megoldása kitalálható, a regény remek szórakozást ígér. Jól megírt, pergő ritmusú cselekmény jellemzi árnyalt karakterekkel.
A fordítás minőségét viszont sajnos ismételten nem tudom szó nélkül hagyni. A párbeszédek stílusa olyan, ahogy magyarul nem beszélünk. Egy mondat tartalmára például rendszeresen így kérdeznek vissza: – Vajon? (A Tényleg? helyett.)
Sokszor leírja a fordító, Gábor Magda, hogy a szereplők krokettjátszmát játszanak, kroketteznek, illetve krokettet játszanak egymással, előveszik a krokettlabdát a krokettládából. Ehhez azt tenném hozzá, hogy ha megéheznek, nyilván elfogyasztanak egy tányér krikettet.
Szívesen olvasnék más, felnőttek számára írt Milne-regényt is korrekt magyar fordításban.

>!
Szépirodalmi, Budapest, 1987
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631534413 · Fordította: Gábor Magda
7 hozzászólás

Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye

A tipikusan angol vidéki kúrián játszódó történetben minden izgalmat szolgáló „kelléket” megtalál magának a T. Olvasó: rejtélyes gyilkosságot, kísértetet, titkos folyosót, agyafúrt gyilkost és – természetesen – egy Sherlock Holmes-i logikával rendelkező, zseniális detektívet.

Hirdetés