mongúz értékelése


>!
mongúz
Erdélyi István (szerk.): Bíborgyöngyök III. – A számadás

Sokkal gyengébb, mint amire az első két kötet alapján számítottam. Persze azokat még Kornya úr szerkesztette, ami azért egyfajta zárjegy a magyar fantázia-irodalomban. Erőtlenek és laposak a novellák, a kerettörténet karakterei pedig egyszerűen csak idegesítőek.
Hogy megvettem, annak legfőbb oka – és egyben ez a kötet legnagyobb erénye is –, hogy a MÓKUS történetének ez az első befejezett trilógiája.


Erdélyi István (szerk.): Bíborgyöngyök III. – A számadás

Erdélyi István (szerk.): Bíborgyöngyök III. – A számadás

Alidax úrnője és első számú ágyasa hat esztendeje gyűjti a Quiron-tenger mellékén szétszóródott bíborgyöngyöket. A fogadás lázában mostanra mindketten elvesztették a mértéket, és bármire készek a győzelemért – nem veszik tekintetbe, hogy harcuk rég túlnőtt a szerelmi csatározás keretein, és a térség évezredes hatalmi egyensúlyát fenyegeti.
Toron és az Északi Szövetség beavatkozása elkerülhetetlen… és csakhamar színre lépnek azok is, akik számára a növekvő kockázat és tét jelenti az igazi csáberőt.

A közkedvelt M.A.G.U.S. minisorozat harmadik köének szerzőgárdája – Keith Alanson, Heidel Dan, Eric van Dien, Harold Barouche, Indira Myles, Mira Sandoval, Norman Fellings, Zelei Gábor és Boruzs Gergely Gábor – a maga sokszínű módján gondoskodik a trilógia méltó befejezéséről.

Hirdetés