Lyanna P értékelése


Lyanna P>!
Sándor Anikó: El Camino

Sándor Anikó: El Camino Az út, ami hazavisz

A Szent Jakab-út, a Camino de Santiago ősrégi zarándokút.
Régen ezen az úton keresztény emberek indultak el, hogy bűnbánatot tartsanak, vezekeljenek. Ma már nemcsak vallásos emberek járják végig, hanem olyanok is, akik keresik önmagukat, keresik a kérdéseikre a válaszokat. A válaszokért nem kell megtenni 780 km-es utat. Sokszor a szobánk csendjében, imáinkban is megkapjuk válaszainkat. Zarándokolni inkább valami nemes célból indulunk.
Sándor Anikó a professzionális, kőkemény üzletasszony is útnak indult, mert valami hajtotta belülről, valakit keresett, nem tudott feldolgozni olyan eseményeket, amelyek meghatározóak voltak életében. A könyvet olvasva megdöbbent őszintesége, szókimondása.
Azt a traumát, amiért elindult, feldolgozta- talán. Véleményem szerint Sándor Anikónak nem az El Camino végigjárására van szüksége, hanem szeretetre, önmaga elfogadására és megbocsátásra. Ő még mindig nyugtalan.
Aki az El Caminón szeretne útnak indulni, annak nem ajánlom ezt a könyvet. Hiányoznak belőle a tájleírások, a történelmi érdekességek, a spiritualitás. Újra a profi üzletasszonyt látjuk viszont, aki könyveket ír, amelyek könnyen fogyaszthatók.
Kitartása, nyitottsága viszont példaértékű.


Sándor Anikó: El Camino

Sándor Anikó: El Camino

Akik túlélték a halál pillanatát, azt mondják, pár másodperc alatt lepereg a szemük előtt az életük. De csak ott, az utolsó pillanatban kristályosodik ki a lényeg – akkor általában már késő.
Én negyven napot kaptam a sorstól, hogy végignézzem életem filmjét – még időben. Mint amikor a sötétben váratlanul felkapcsolják a villanyt… Megismerhettem a lényeget… Zarándoklatra indultam, fájdalmas vezeklés lett belőle. Egy olyan „bűnért”, amiről nem is tudtam, hogy elkövettem. Amit itt leírtam, nem a képzelet szüleménye. Legyalogoltam a nyolcszáz kilométert, és átéltem minden pillanatát. Remegtem a döbbenettől, amikor kézzel foghatóvá vált a csoda, és sírtam a zavarodottságtól, amikor nem értettem, mi történik velem. Ha más meséli, amit ott átéltem, azt mondom, túl színes a fantáziája.

Hirdetés