Nita_Könyvgalaxis P értékelése


>!
Nita_Könyvgalaxis P
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Az alábbi értékelés a Fény ügyének szempontjából semleges.
Éjszakai Őrség

Az alábbi értékelés a Sötét ügyének szempontjából semleges.
Nappali Őrség

Az Őrségek világába olyan belecsöppenni nekem, mintha hazatérnék. Megismertem és megszerettem a szereplőket és azt a Moszkvát, melyben a Másfélék élnek, mint hal a vízben. Még mindig eszembe jut, ha 22:22-kor nézek rá az órára, hogy akár én is lehetnék Másféle, és milyen jó lenne a Homályba merülve elkerülni mondjuk a dugókat, a nem kívánatos ismerősöket!

Ezért is örültem, hogy Lukjanyenko megírta az Új Őrséget. A regény olvasása után már annyira nem felhőtlen az örömöm, de még mindig azt mondom, az Őrség-könyvek folytatása kevésbé izzadtságszagú, mint más, mondjuk trilógiának indult sorozatok folytatása.

A szokásos hangulatot megint tudja hozni Lukjanyenko, a történet nekem egy kicsit erőltetett, de még rendben van, viszont itt már nekem túl sok, túl szájbarágós volt a Homály természetéről való filozofálgatás. Örültem volna, hogyha az események jobban pörögtek volna, és ha többet kaptunk volna a szereplőinkből, akik Antonon kívül fájóan keveset szerepelnek.

Akárcsak a népmesében, kaptam is valamit meg nem is. Ennek ellenére ha újabb folytatásra szánja magát Lukjanyenko, nem kérdés, hogy vevő leszek rá.


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.