danithegirl értékelése


>!
danithegirl
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője

"És mi az angyal,
ha nem kísértet, maskarában?ˇ

Mesteri. Talán ez elég jó kifejezés.
Egy dolog rekreálni a vámpír alakját új formában, egy dolog nagyszerű, különleges, pompázatosan sokszínű karaktereket alkotni, egy dolog felépíteni egy teljes mitológiai univerzumot az első vámpír keletkezése köré. Mindezt egyszerre, egyetlen könyvsorozatban kivitelezni, a történetet számtalan nézőpontból bemutatva, bespeedelt nyúlként ugrálva műfajok és történelmi korok közt, na az már nem akármilyen teljesítmény. És azt mondani, hogy Rice néninek sikerült, harmatgyenge kifejezés. Közelebb áll az igazsághoz, ha úgy fogalmazok: ha Rice úgy gitározna, ahogy ír, akkor Slash és Santana közös sírba ásná el magát.
Egyértelműen a sorozat eddigi fénypontja, eseménysor szempontjából éppúgy, mint karaktereket tekintve. Pluszpont jár az első néhány fejezetért is, amelyek bizonyítják, hogy Rice krimiíróként is megállná a helyét: az olvasót vak tudatlanságban hagyva vezeti fel a Királynő ébredését. A történet aztán kiválóan kovácsolódik össze, a szálak nem esnek szét, mint az előző kötetben tették. A végkifejlet szerintem kissé alulmarad a felvezetéshez képest, de annyi baj legyen, még így is egyszerűen zseniális. My hat goes off to Ms Rice.

7 hozzászólás

Anne Rice: A Kárhozottak Királynője

Anne Rice: A Kárhozottak Királynője

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Akasa, minden vámpírok ősanyja felébred hatezer éves álmából. Isteni hatalomra tör, hogy „megmentse” az emberi fajt. Először azonban szembe kell szállnia Lestat-val, a nagyhatalmú vámpírral, akinek mélységes elkötelezettsége az élők mellett fenyegeti minde kárhozott létezését…

Hirdetés