Dave_Bowman értékelése


>!
Dave_Bowman
Jack Vance: Démonpikkelyek

A Démonpikkelyek szerintem egy kicsit gyengébbre sikerült, mint az előzménye a Túlvilág szeme. A sztori nagyjából ugyanaz (főhősünk Ravasz Cugel ismét a világ túloldalára kerül és próbál meg visszajutni, azonban most a másik irányba indul el), de egy kissé talán kevésbé ütősek és frappánsak ezek a kalandjai.
Jack Vance óriási érzékkel nagyol el teljesen jelentéktelen cselekményeket, és összecsap olyan eseményeket, amikről szívesen olvasnánk kicsit többet. Ezt meg kell szokni, mint ahogy magát a főhőst is, aki gátlástalanul használ ki mindent és mindenkit a saját boldogulása érdekében, de az esetek felében mégis ő jár pórul.

Fanyar humorú, groteszk, sötét hangulatú regény. Teljesen más, mint a modern fantasy-k. Aki viszont ráérez a hangulatára, az többször is el fogja olvasni.


Jack Vance: Démonpikkelyek

Jack Vance: Démonpikkelyek

Ravasz Cugel sokszor elátkozta már azt a napot, amikor betört Iucounu, a Nevető Mágus palotájába. A varázsló rajtakapta és büntetésül elröpítette a világ végére, hogy szerezze meg számára a Túlvilág Szemét.
Cugel teljesítette a küldetést, számtalan vesződség árán visszatért, és a hatalma alá hajtotta Iucounut.
Kegyetlen bosszúra készült, ám egy apró hiba folytán önmagát röpítette el a Sóhajok Óceánjának partjára, s kezdheti elölről hosszú vándorlását. Egy gyengébb lelkületű ember beleroppan… Ám hősünket nem hiába hívják Ravasz Cugelnek: fürge eszű, gyors lábú, gátlástalan, fortélyos, jól bánik a karddal, s ha kell, a fondorlattól sem riad vissza…
Elindul, hogy ismételten megkerülje a Haldokló Földet – ezúttal az ellenkező irányból…

Hirdetés