AgiJovi értékelése


>!
AgiJovi
Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre

Elfogult vagyok, mert a könyvből készült film az egyik kedvenc tengeralattjárós filmem, amit számtalanszor láttam már.
A könyv sokkal részletesebb, de nagyon fordulatos, izgalmas! Még így is izgalmas volt, hogy tulajdonképpen tudtam mi a vége. Sok minden szerintem a filmben nem úgy volt, mint a könyvben, illetve a filmből sokat kihagytak, de hát a hossz miatt gondolom muszáj volt.
Mindenesetre ajánlom mindenkinek, aki ismeri és szereti a filmet, annak meg főleg, aki nem!
Én biztos, hogy most újra meg fogom nézni a filmet, amíg friss az emlék a könyvről.

UPDATE: Megnéztem a filmet újból, és csak annyit tudok mondani, hogy aki eddig azért nem olvasta a könyvet, mert „úgyis láttam filmben”, hát az olvassa el. Teljesen más! Rengeteg minden nincs benne a filmben, de még a fő események is máshogy zajlanak le.


Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre

Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Egyesült Államok tengeralattjáró-haderejének parancsnoksága szokatlan mozgolódást észlel az Atlanti-óceánon. Ramiusz, a litván származású hajóskapitány ugyanis úgy dönt, hogy bosszút áll a szovjet rezsimen, amely a felesége halálát okozta, és átszökik az Egyesült Államokba. Az USA hírszerzése támadásként értelmezi a gépóriás mozgását, és beindítja ellene hadigépezetét, miközben a szökést sejtő oroszok is üldözőbe veszik az áruló tengeralattjárót. Bár a rettenthetetlen parancsnok nagy körültekintéssel tervezte meg a menekülést, minden leleményességét össze kell szednie, hogy kivághassa magát a kettős szorításból. Itt lép a képbe a fiatal Jack Ryan, aki felismeri a hajóskapitány szándékait, és pontosan tudja: az évszázad legnagyobb hírszerzési fogása lenne, ha az amerikaiak idejében megtalálnák és védett kikötőbe vezetnék a Vörös Októbert…

Tom Clancy a katonai-politikai thriller nagymestere. A Vadászat a Vörös Októberre a szerző első regénye, amelyből a nagy sikerű, Oscar-díjas akciófilm készült Sean Connery főszereplésével. A történet Marko Alekszandrovics Ramiusz kapitány és Jack Ryan CIA-ügynök összefonódó kalandjait mutatja be.

Hirdetés