Lunemorte MP értékelése


>!
Lunemorte MP
Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

Ezt a könyvet már többször is elkezdtem,mégsem tudtam folytatni eddig. Valamiért az érdeklődésem alább hagyott. Most rászántam magam végre és végig olvastam a kötetet. Azt kell hogy mondjam,nagyon izgalmas regény ez váratlan fordulatokkal. Az olvasó megismerkedhet a skandináv mondavilággal regényes keretek között valamint a korabeli történelemmel is. Emellett megtudhatjuk, milyen hatása volt a keresztényeknek a skandinávokra… Mennyi mindent elloptak mindenkitől a hittől kezdve az emberek eszét is… Mindenképpen el fogom olvasni a folytatást is. :)


Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

A rendkívüli hősökkel, skandináv mitológiai elemekkel és véres csatákkal teli viking világban játszódó regény egy nagy ívű történelmi trilógia első kötete.
999-ben, az első millennium előtti évben születik meg Thorgils Leifsson, Szerencsés Leif és Thorgunna, egy rejtélyes, a második látás adományával megáldott ír nemesasszony fia. A hamar árvaságra jutó Thorgilst Izlandon és Grönlandon nevelik különböző mesterek, akik megtanítják az ősi szokásokra és figyelmeztetik, hogy a „Fehér Krisztus” egyre nagyobb területeket hódít el a „régi istenek” birodalmából. Thorgils még gyermekként eljut Vinlandra, a legutolsó nyugati erősségbe, s ott szemtanúja lesz egy rettenetes mészárlásnak, amit gonosz nagynénje vezet, s ami porig rombolja viking településüket. Izlandon belekeveredik az egymással versengő családok közötti véres küzdelembe, Írországban pedig fogságba esik egy csatában, és eladják rabszolgának.
A hontalan Thorgils éles eszű és rendkívül alkalmazkodóképes, valódi küldetéséről álmodni sem mernének a körülötte élők. Odin híveként életének viharos eseményei során többször is életveszélybe kerül, hol csatában, hol betegségben, hol hajótörésben.

Hirdetés