Annamarie P értékelése


>!
Annamarie P
Katherine Center: Szépségtapasz

Utálom az ilyen könyveket, az ilyen filmeket és az ilyen anekdotákat, mégis ez remek volt.
Amikor a barátnőmtől első gyermekem születésekor a „Fel a fejjel anyukák” című könyvet kaptam és elkezdtem olvasni, hát rettentő dühös lettem. Semmi vicceset nem találtam szerencsétlenné vált énemben, darabokra hullott életemben.
Ugyanez történik Lanie-vel is, aki 9 év házasság, három gyerek után végignéz magán, és sem kívülről, sem belülről nem ismer magára. Nem tartja ezt a Lanie-t szerethetőnek, értékesnek, esztétikusnak és szépnek. Egy nagy pofon tereli rá arra az útra, amin apró lépésekkel haladva megtalálja azt, amit keresett, sőt sokkal többet, valódi értékeket, valódi szépséget.
A családanya mindvégig hátborzongató részletességgel számol be áldott jó gyermekei csínytevéseiről, -persze a szkeptikusok erre azt mondják ilyen nincs is- amik nálam is az érzékenységem határait feszegették, de ha mégis tovább haladunk a könyvben, nem adjuk fel, akkor ez a történet, szerintem tapasz lehet a mi kis megsebzett szívünkre is.
Csak semmi komolykodás!


Katherine Center: Szépségtapasz

Katherine Center: Szépségtapasz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lanie Coates egy nap rádöbben, hogy nem ilyen életre vágyott. Hiába van három fia, akiket imád, hiába büszke a férjére, akiből egyszer talán híres zeneszerző lesz, hiába valósult meg számára az „amerikai álom", mégsem boldog. Kétségbeesetten próbál visszaemlékezni fiatalkori álmaira, de minden energiáját lekötik a gyerekek, és képtelen kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából. Végül egy szerencsétlen találkozás egy régi iskolatárssal megadja neki a lökést, amely ahhoz kell, hogy megváltoztassa az életét.

Lanie nekiáll, hogy kihalássza a pelenkás doboz aljáról azt a ragyogó embert, aki azelőtt volt, mielőtt az anyaság minden mást kiszorított az életéből. Sportolni kezd, visszatalál régi hobbijához, megpróbál új életet lehelni szexuális életébe, és legfőképpen azért küzd, hogy elhitesse önmagával: még mindig szép – bár ez utóbbi sokkal nehezebb feladatnak bizonyul, mint gondolta. Az idő múlásával egyre elkeseredettebben vágyik arra, hogy újra régi önmaga legyen – ám ezt egyáltalán nem olyan könnyű elérnie, főleg miután rádöbben, hogy a nagy átalakulással a házasságát is veszélybe sodorja…

„Hajszálpontos leírása annak a kimerítő és gyönyörű időszaknak, amit anyaságnak hívunk. Tiszta szívből szurkoltam az írónőnek, és együtt nevettem vele"

– Marisa De Los Santos –

Hirdetés