zamil értékelése


>!
zamil
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

A szokásos Őrség regény, hihetetlen, hogy még mindig újat tud írni az író. Olyan érzésem van mintha az egész sorozat előre meg lenne jegyzetekbe írva, akár 20 rész is, és csak elő kell venni a következő témát és szépen kifejteni.
Talán ez a rész ismét inkább a világ, és homály megismeréséről szólt inkább, mint a pörgős cselekményről. Bámulatos ahogy felépítette a világot és, ahogy ezt a napjaink politikájába, gazdasági helyzetébe beültette. Tényleg olyan mintha, valóság lenne, és a lakásból kilépve, akár össze is futhatnánk Antonnal és a többi másfélével.
Biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás, várom nagyon, igazi rajongó lettem.


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.

Hirdetés