lilla_csanyi értékelése


lilla_csanyi>!
Michael Grant: Köddé váltak

Fontos jótanács! Csak akkor vedd a kezedbe ezt a könyvet, ha nincs körülötted 10-14 éves kiskamasz, mert én a 200-adik oldal környékén már minden ilyen korú gyerekre úgy reagáltam, hogy: „Nem! Takarodj innen, te kis vérszomjas szörnyeteg!!!”
Köddé váltak recept: végy fél kiló Legyek Urá-t, fűszerezd meg női karakterekkel, adj hozzá 10 dkg Harry Pottert, és tádááámm! Kész a Köddé váltak. Ütősnek hangzik? Az is.
Kezdjük a karakterekkel. OMG, ezek a karakterek annyira élnek, hogy lemásznak a lapokról!!! Pedig Michael Grant alapvetően elég egyszerű receptekkel dolgozik – a nemes lelkű fiú, aki nem akar hős lenni, a lány, akit az eszéért szeretnek, a bohókás jóbarát – de mégis, olyan finoman és mesterien építi bele a jellemábrázolást, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat…No csak, olyan, mintha Sam a szomszéd srác lenne, Astriddal egy osztályba jártunk a gimiben, satöbbi. A rosszfiúk igazán rosszak és Drake-et nagyon szívesen agyoncsaptam volna akár egy kiskanállal is.
A történet szintén egyszerű elemekből építkezik, de végig izgalmas, feszült és nyomasztó a hangulata, és egyáltalán nem kiszámítható. Bírom a horrort, meg a gonosz sztorikat, de azért ez néhol még engem is sokkolt pl amikor SPOILER Drake ugye megsérült, és gondolkodás nélkül lefűrészelték a kezét…pff…SPOILER VÉGE.
Az egyetlen, amit kifogásolni tudok, az a borító. Ennél azért kicsit több kreativitást érdemelt volna ez a remek könyv!
Mindenkinek, aki szereti a sötét hangulatú, ötletes történeteket, csak ajánlani tudom!

1 hozzászólás

Michael Grant: Köddé váltak

Michael Grant: Köddé váltak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.

Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.

Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.

Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más.

Hirdetés