Lanore P értékelése


>!
Lanore P
Julianna Baggott: Tiszták

Nem is tudom, mondtam-e már könyvre olyat, hogy tökéletes. Nos, ez az volt, kérek még legalább 5 csillagot az értékeléshez, mert nem igazán tudom szavakkal kifejezni, mennyire tetszett! Minden benne volt, ami számomra érdekessé tette: sötét disztópia, brutalitás, izgalmas harcjelenetek, kegyetlen őszinteség, mindez a legapróbb részletekig kidolgozott világgal, karakterekkel, és olyan írói stílussal, hogy a könyv egyszerűen letehetetlen! Pressia, Lyda, Bradwell, Partrigde, El Capitan, és még a halkan visszhangzó Helmud is a szívemhez nőttek, mintha odaolvadtak volna… nem akarom elfelejteni őket, szerintem nem is tudnám. A folytatást akarom. És a filmet. Azonnal!

8 hozzászólás

Julianna Baggott: Tiszták

Julianna Baggott: Tiszták

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Pressia hétéves volt a Robbanások idején, amikor az egész addigi világ megsemmisült. Már nem emlékszik sem a szüleire, sem születésnapi ajándékokra. A nagyapjával él egy romos üzlethelyiség hátsó raktárában, és csak a porig égett házakat, a kétségbeesetten túlélni próbáló embereket, a levegőben kavargó hamut és port, a mutánsokkal vívott harcot ismeri. Éjszakánként egy szekrényben elbújva arról ábrándozik, hogy egyszer talán visszatér a régi világ, vagy legalább valahogy bejuthat a Kupolába, ahol a szerencsés kevesek, a Tiszták élhetnek, akik sebhelyek nélkül vészelték át a világ pusztulását.
Eközben a Kupolában Partridge, a Kupola egyik legbefolyásosabb vezetőjének fia úgy érzi, megfojtja a szigorú új rend, ráadásul hiányzik neki az édesanyja, aki sohasem jutott be a Kupolába. Így, amikor rájön, hogy az anyja esetleg még életben lehet, elhatározza, hogy az életét kockáztatva megszökik, hogy megtalálja.

A romok között négy fiatal vívja élethalálharcát a szörnyetegek és egy gonosz, embertelen hatalom ellen. Miközben feltárul előttük a múltjuk, minden erejükre és bátorságukra szükségük van ahhoz, hogy életben maradjanak és megmaradjanak embernek.

Hirdetés