Véda MP értékelése


>!
Véda MP
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Hát szóval érdekes ez az egész úgy, ahogy van. Meg biztos félre is van értelmezve. Vagy: én vagyok a hülye…
Mert hát azért nem annyira szar a trilógia, mint ahogyan azt az agyonhype-olás kiváltotta az emberekből, csak hát….csak hát nem is jó.
E.L. James nagyot akart fogni, de inkább csak sokat markolt.
A dolog ott kezdődik, hogy ez nem is a szürke ötven árnyalata, hanem Mr. Grey-é. (És most valamiért beugrott az összes elcseszett fordítás ebben a könyvben, meg az, hogy vajh nem-e Tótisz fordította pl. a Grey's Anatomy-t Grace Klinikára..hess! )
De, szerintem sokkal inkább Anastasia Steele-é. Vagy mégsem, mert a természet eme giga-mega szupercsoda wonderwomanjének nemhogy ötven, de szerintem max. két árnyalata, ha van. (Ebből természetesen a másik a saját belső istennője…Brrrr…)
Mert Ana szexi – miközben egy szakadt diáklány ugye elvileg; majd kiderül hogy szűz és szerencsétlen balfék – miközben egy nimfomán, enyhén perverz, a szexet örökké, mindig és mindenhol és napjában hétszázhuszonhétszer akaró-élvező biológiai csoda. Vagy: csak én vagyok hülye és prűd.
Ha szétrugdossák, ha terhes, ha a feje fáj, tök mindegy, hogy milyen extragagyi és előre kiszámítható fordulat áll be, ő már Mr. Grey inggombjainak érintésétől vonaglik….Vagy: csak én vagyok hülye, prűd és aszexuális.
Aztán ott van az a másik sejtelmem, hogy lehet, hogy ez a Rózsaszín ötven árnyalata, mert nem is tudom miért gondolja azt pl. az írónő, hogy a friss házasok, -vagy aztán később a kevésbé frissek- minden mondatukban Mr. Szürkének és Mrs. Szürkének hívják egymást. Nem E. L. James! Ez nem cuki! Afféle agresszivitást vált ki az emberből, mint anno az „Én szeretlek jobban” "Neeeeeem, én szeretlek jobban!" Vodafone-reklám. Megnézném az uram arcát, ha holnaptól minden második mondatot Papp Úrral kezdenék, ő pedig Pappnével fejezné be (ami egyébként nem vagyok, de ez itt most nem releváns). Sőt! Pocakot következetesen KisPappnak hívnánk!
Vagy: én vagyok hülye, prűd, aszexuális és földhözragadt, egyáltalán nem romantikus nőszemély.
Komolyan, a könyv olvasása közben azon gondolkodtam, hogy az én fejem búbjára is kellene egy kis szelep, mint anno a Szaffiban a kormányzónak volt.
Az viszont kétségtelen, hogy több, mint 600 oldalt az ember simán elolvas belőle, így valamit csak tud ez a nő, bár erős a gyanúm, hogy az óvodai jele Tiffany füzet lehetett. De hát a szeretni, elfogadni és szeretve lenni bűvös hármasa mindig bejön, még ha ilyen olcsó pongyolába is van bújtatva.
Maradjunk annyiban, ez a sorozat valóban kemény korlát volt számomra….
/És kérlek ne olvassa el senki a trilógiát csak azért, mert meg akarja tudni e mondat mögöttes értelmét. Inkább megírom PM-ben!/

16 hozzászólás

E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.
Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.

Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.
Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.

De éppen amikor úgy tűnik, közös erővel bármilyen akadályt képesek leküzdeni, a balszerencse, a rosszakarat és a végzet összeesküszik ellenük, és valóra válnak Ana legsötétebb félelmei…

Hirdetés