Eszchan értékelése


>!
Eszchan
Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó

2012-ben ezt a Star Wars regényt vártam a legkevésbé, de végül egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Szerencsére Yoda nem szerepelt a kelleténél többet, inkább a padawanokra volt kiélezve a sztori. A végkifejlet nem okozott meglepetéseket, de az addig vezető út bőven kárpótolt mindezért.


Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó

Sean Stewart: Yoda – Sötét találkozó

A klónháború már több mint két éve tart. A Köztársaságot az összeomlás fenyegeti, a szeparatisták pedig egyre erősebbek. Egy nap azonban Yoda mester különös üzenetet kap: hajdani tanítványa, a sötét oldalra állt Dooku gróf, a lázadók vezére hajlandó tárgyalni vele a békekötésről. Yoda jól tudja, hogy ez akár csapda is lehet, ám ha sikerülne véget vetni a háborúnak, azzal milliók életét mentené meg. Néhány társa kíséretében elindul, hogy találkozzon Dookuval a Vjun bolygón, miközben egy hasonmása megpróbálja megtéveszteni az ellenséget.
Vajon sikerül Yodának jobb belátásra térítenie hajdani tanítványát, vagy Dooku szabadjára engedi az Erő sötét oldalát, pusztulást hozva régi mentorára, majd az egész Galaxisra? Az idős Jedi mester jól tudja: akár szavakkal, akár fegyverrel fogja megvívni, ez lesz eddigi életének egyik legfontosabb összecsapása.