pat értékelése


>!
pat
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej, Szergej, hát mit mondtam én neked már a múltkor is? Nem kell annyit gondolkodni, nem kell azt a cselekményt úgy bonyolítani, csak írogassál szépen, egyszerűen, viccesen vagy filozofikusan, bármiről, ami épp eszedbe jut.
De most komolyan. A könyv totálisan és elragadóan lebilincselő, olvasmányos és mulatságos addig, amíg szereplőink csak beszélgetnek, jönnek-mennek, vámpírokat és tanfolyamokat ellenőriznek, iszogatnak, dohányoznak, vécépapírt vásárolnak, utazgatnak, vagy bármi. A fő konfliktus taglalása kicsit untatott, nem is igazán tudtam követni a logikáját, valahogy olyan… homályos volt. De még ezzel együtt is remek szórakozás. Jó volt hazajönni a kedvenc Moszkvámba, a régi kedves barátokhoz.


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.