Hörcsibald értékelése


Hörcsibald>!
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

Aki szereti a tv műsort, az nem fog csalódni benne. Amikor olvasom a recepteket, Hugh magyar hangját hallom a fejemben (Holl Nándor), a szöveg is ugyanolyan közvetlen és barátságos, mint ahogy a műsorban megszokhattuk. Arra persze számítani kell, hogy sok étel nálunk nem megszokott (kecske, bárány és bizonyos hal ételek), így néhány recept a magyar minden napokban talán haszontalan lehet. A képek viszont nagyon szépek és hangulatosak, így együtt a szöveggel akár olvasmánynak is jó lehet, nem csupán szakácskönyvnek. Eddig két ételt készítettünk el belőle. Az egyik pont egy sült kecske volt, a másik pedig egy céklás fetás saláta. Mindkettő jól sikerült. Most készülök a ragacsos oldalashoz. Szerintem abban sem fogunk csalódni.

1 hozzászólás

Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

„Ebben a könyvben ismét megpróbálok minél többeket boldogabbá tenni. Ezért aztán leírom, milyen ételeket eszem nap mint nap otthon, mi a viszonyunk a kenyérrel, a hússal, a hallal, a gyümölcsökkel és a zöldségekkel; három éhes iskolás gyerek mellett hogyan zsonglőrködünk a reggelivel, és dolgozó szülőkként mit eszünk a hétköznapokon ebédre. Azt is elmesélem, hogy miért készítünk rengeteg ételt (köztük néhány abszolút kedvencünket) előző napi maradékokból. Megpróbálom bemutatni, a családi főzések alkalmával hogyan helyezhetünk nagyobb hangsúlyt a zöldségekre és gyümölcsökre, és miként hozhatjuk ki a legtöbbet a legértékesebb alapanyagokból, például a húsból és a halból. Néhány hasznos ötlettel rávilágítok, hogy az otthoni vendéglátás kevésbé ijesztő, olcsóbb és alapvetően örömtelibb is lehet. Az olvasók elé tárom a recepteket, amelyeket a családomnak főzök, és azokat is, amiket – amikor igazán szerencsés vagyok – ők készítenek nekem.”

Hugh Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, médiaszemélyiség; a szezonális termények fogyasztása és a lelkiismeretes állattenyésztés rendíthetetlen harcosa. Tizenöt éve készít és vezet műsorokat a brit Channel Four televíziós csatornán, ez a hatodik River Cottage-könyve. Korábbi munkái közül a The River Cottage Cookbook cíművel elnyerte a Glenfiddich-díjat. A The River Cottage Meat Book és a The River Cottage Fish Book egyaránt megkapta az André Simon-kitüntetést, a The River Cottage Family Cookbookot pedig a Gasztronómiai Írók Szövetsége az év szakácskönyvének választotta. A Guardianben hetente olvasható receptrovatot vezet. Hugh családjával Devonban él, egy kőhajításnyira a River Cottage HQ-tól, ahol ő és csapata tanít, valamint különféle rendezvényeiken fejezik ki a helyi, szezonális alapanyagokból készített ételek iránti szeretetüket.

Hirdetés