Szirmocska értékelése


>!
Szirmocska
Terry Pratchett: Hölgyek és urak

Tavaly kezdett, idén befejezett :) Ez most csak azért érdekes, mert hatalmas megkönnyebbülés és roppant kellemes kilátás, hogy ebben az évben is lesz mit olvasnom tőle!
És valószínűleg lesz alkalmam ismét köznevetség tárgyává tenni magam :) Ugyanis mindig bedőlök a kis formás, könnyű, táskában jól elférő kiadásának. Most is ez történt és mivel buszon vagy sétálás közben is olvasok, és ahogy már egy korábbi rész kapcsán írtam ezen hangosan röhögni kell…, nos a többi könnyen elképzelhető. Summa summarum ez megint fantasztikus élmény volt! Annyira kifinomult és hatásos humora van Pratchettnek. Annyira jól eltalált karakterei. És annyira szerethetőek. És bár ez nem az első dolgok között volt, amit eddig jellemzőnek gondoltam velük kapcsolatban, talán ez az igazi titka a sikerüknek. Vagy nem :) de most így érzem. És pont ezért ebben a részben újdonságként kaptam néhány igazán szívfacsaró pillanatot is, ami csak fokozta a hatást. Még akkor is ha Anyó kapcsán mindig egy asztalon csattanó szöges bakancsra asszociálok.


Terry Pratchett: Hölgyek és urak

Terry Pratchett: Hölgyek és urak

A TÜNDÉREK VISSZATÉRTEK – DE EZÚTTAL NEM CSAK A FOGAIDAT AKARJÁK…

Wiharvész Anyó és apró boszorkányköre most igazi tündékkel kerül szembe.

Beköszöntött nyárközép – azaz a mi világunkon Szent Iván – napjának éjjele.
Ám nincs idő álmokra…

A darabban szerepet kapnak még törpék, varázslók, trollok, néptáncosok és egy orangután, valamint vérpatakok és rengeteg hollári-hó.

Hirdetés