Veronika_Szakács értékelése


>!
Veronika_Szakács
Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek Bukfenc és Jeromos a tudomány szolgálatában

Aranyos könyv, tele bájos játékokkal, megmosolyogtató történetekkel, és remek példákkal, hogyan dimenzionálja túl egy gazda a saját állata (legyen az macska, kutya, vagy ló) „okosságát”. A könyv szerint a német juhászkutyám bár okos kutya, egy 4-5 éves gyerek intelligenciájával rendelkezik. Szerintem ez nem igaz. Szerintem okosabb. Szóval ennyit rólam. Sablonos, átlag állattartó vagyok. :) A könyv persze sokkal több ennél, nem csak ezt a felismerést adta nekem. Ha valaki igazi „feel-good” meséket akar olvasni arról, mit és miért tesznek az állatok, akkor érdemes kézbe vennie.
Én pedig holnap kipróbálom, hogy reagál Mancs a pokrócozásra. Élvezi-e majd, miközben keresem, majd megtalálom a takaró alatt. :)


Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Bukfenc és Jeromos könyve nemcsak két családi kutya életét mutatja be, hanem azt is, hogy hogyan lehet a kutyalélek rejtelmeit tudományos vizsgálatok tárgyává tenni. Azoknak szól, akik szeretnének a kutyaetológia világába bepillantani a tudományos könyvek szigorúsága és unalma nélkül. Az első kiadást sokan megszerették, azóta angolul is megjelent az Egyesült Államokban, és német nyelvre is fordítják. Az átdolgozott, harmadik kiadás tartalmaz néhány olyan új, érdekes felfedezést is – például azt, hogy a kutyák szívesen és sikeresen képesek gazdájukat utánozni –, amelyet az ELTE Etológiai Tanszékének kutatói találtak az utóbbi években. Csányi Vilmos Budapesten született 1935-ban, biológus, író, az
Akadémia rendes tagja, az ELTE Etológiai Tanszékének egyetemi tanára, a Magyar Etológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Magyar Tudomány főszerkeszője. Etológiát, humánetológiát és evolúciós rendszerelméletet tanít. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Az utóbbi öt évben szépirodalommal foglalkozik.

Hirdetés