Ananiila értékelése


>!
Ananiila
Cassandra Clare: Csontváros

Becsaptatok kedves moly-ok! 90%-os tetszési index? Erre? (na majd én lerontom)
Harmadszori nekifutásra sikerült végigolvasnom, a „csak azért is” elvem és mazochista énem miatt fejeztem be, na meg a készülő film is volt rám némi hatással.
Először még azt gondoltam öreg vagyok hozzá, azért nem tetszik. De az SZJ gimihez és a dísztópiás tinikönyvekhez nem voltam az, akkor itt sem ez lehet a gond.
Iszonyatosan untam ezt a könyvet. Túl sok szereplő, feleslegesen túlbonyolított cselekmény, hatásvadász fordulatokkal, innen-onnan lopkodott dolgokkal. Van benne minden, vámpír, vérfarkas, boszorkány, démon, árnyvadász (csupa eredeti ötlet :)) vártam mikor tűnik fel egy angyal vagy tündér esetleg egy ork vagy egy sárkány. (lehet azt a következő részre tartogatja az írónő?-nem nem akarom tudni) Szóval már az első részből ki lehetett volna hozni három könyvet, persze ahhoz írni is tudni kellene, mert amit Clare (v. a fordító ezt én nem tudom eldönteni) elkövetett az eléggé kezdő író művének hat. (lehet hogy az is, nem néztem utána)
A karakterek közül az egyetlen aki felkeltette kíváncsiságomat az Magnus a többi nulla. Jace nem nyerte el tetszésem a főszereplő lányt meg ki nem állhatom.
Igazából hosszan sorolhatnám még a nekem nem tetsző dolgokat, de nem jegyzeteltem olvasás közben, és (szerencsére) már el is felejtettem a sztori nagy részét.
Általában azt szeretem ha egy film amennyire csak lehet adja vissza a könyvet, most azonban azt kívánom a forgatókönyvíró jó sok részt húzzon ki vagy írja át. (legfőképp Simon átváltozását, na én akkor dobtam el először a könyvet)
Szóval a filmet meg fogom nézni, mert tetszik a szereposztás és utána meglátom mi lesz a többi résszel. Addig inkább olvasok mást.

22 hozzászólás

Cassandra Clare: Csontváros

Cassandra Clare: Csontváros

Gyilkosság tanúja lesz – a tizenöt éves Clary Fray aligha számít erre, amikor elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba. Az elkövetők: három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser.
A holttest aztán eltűnik a semmibe. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?

Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra?
Az Árnyvadászok tudni akarják…

Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra visz. Azt fogod kívánni, bárcsak sose érnél az út végére.

Hirdetés