BrigiHudacsko I értékelése


BrigiHudacsko I>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Valahol mélyen hiszek abban, hogy a legjobb történetek a legképtelenebb ötletekből adódnak, amelyekről a történet végére kiderül, hogy nagyon is kézenfekvőek. Lehet, hogy erről az elméletemről a végére sem derül ki, hogy van értelme, de a könyvtárlátogató oroszlán történetére abszolút igaznak vélem.

Ebben a történetben annyi jó dolog van, amit szeretek az életben (és az irodalomban), csak azt az egyet sajnálom, hogy nem egy könyvtárban hallottam először, egy oroszlán hátának dőlve.

2 hozzászólás

Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Miss Merriweather, a könyvtár igazgatója nagyon szigorúan veszi a szabályokat. Például tilos szaladgálni a könyvtárban, és csöndben kell lenni. Ám amikor egy oroszlán tér be hozzájuk, senki nem tudja, mit is tegyen. Az oroszlánokra semmilyen szabály nem vonatkozik.
Kiderül azonban, hogy az oroszlán nagyon is illik a könyvtárba, hiszen nesztelenül közlekedik hatalmas mancsain, kényelmes háttámaszként szolgál a gyerekeknek, és soha nem bömböl – legalábbis most már nem..
Ám amikor valami szörnyűség történik, az oroszlán csak a maga módján tud segíteni. Vajon létezik olyan ok, ami miatt megszegheti a könyvtár szabályait?
Knudsen és Hawkes elragadó története nemcsk a szabályokról és azok betartásáról szól, hanem egy csodálatos helyről is: a könyvtárról.