ppayter értékelése


>!
ppayter
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

És végre, három év után megint Őrség-kötet magyarul!

Én is aggódtam, hogy mihez tud még kezdeni Lukjanyenko a sorozattal, de ahogy a Galaktikánál is megnyugtattak pénteken, sikerült megoldania a dolgot. Nem is akárhogy: ízig-vérig Őrség-regény született. Stílusában a későbbiekre hasonlít, itt már nincs szükség világteremtésre (ámbár a szabályokat bővíti egy kicsit), az olvasók által megkedvelt elemeket viszont szép mennyiségben alkalmazza és néhány trükkös csavarra is futja ráadásnak. Nem véletlenül került elő Pratchett egyik könyve a főszereplőnk polcáról (http://moly.hu/idezetek/194141), a regény is Sir Terry munkáira hajaz: elindul valamerre, de amikor az olvasó már azt hinné, hogy tudja, mi lesz a vége, teker egyet rajta és a tényleges történet valami egészen más, mint amire az ember számítana.
Kellemes darab, szórakoztató olvasmány, erősen ajánlott.

Bővebben: http://kultnaplo.blogspot.hu/2012/12/szergej-lukjanyenk…


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.

Hirdetés