tündérrózsa értékelése


>!
tündérrózsa
Christopher Milne: Róbert Gida emlékei

Christopher Milne: Róbert Gida emlékei A Milne-ház és lakói

Nem igazán tetszett. Talán azért, mert az egész Micimackóban Róbert Gidát sosem szerettem. Ez a könyv sem szerettette meg velem. Nem tudtam megkedvelni a család egyik tagját sem. Értem én, hogy nehéz lehetett Róbert Gidának lenni, de nem is tudom…..nekem kicsit ellenszenves a Milne család. Pedig tényleg olyan lelkesedéssel álltam neki. Nem jött be.


Christopher Milne: Róbert Gida emlékei

Christopher Milne: Róbert Gida emlékei

Christopher Milne, a Micimackó-könyvek Róbert Gidája, egész életében nem tudott szabadulni könyvbéli nevétől és szerepétől. Fájdalmas, sőt tragikus élményévé vált a gyerekkor. A. A. Milne fiaként és Micimackó barátjaként azonban felnőtté válni is lehetetlen. Könyvében nemcsak saját történetét írja meg, hanem az egész családjáét, de még a mesebeli rokonságét is. Így ismerjük meg a valódi Micimackót, Fülest, Tigrist és a többieket.
„Róbert Gida már a kezdet kezdetén megjelent az iskolában, és azzá lett, amivé később is vált – égő sebbé, ami sohasem akart begyógyulni.” "Apám a maga útját járta, és egyetlen ösvényt sem taposott ki nekem, amelyet követhettem volna. De vajon egyedül haladt azon az úton? És mindent a saját erejéből ért el? Sötét pillanataimban, amikor London utcáin vánszorogtam és munkát kerestem, úgy láttam, hogy apám az én gyermeki vállamra támaszkodva jutott föl a csúcsra. Ellopta tőlem a tisztességes nevemet, engem meg cserbenhagyott azzal a kétes hirnévvel, hogy az ő fia vagyok…"

Hirdetés