dezirel értékelése


>!
dezirel
Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Nagyon jól elvoltam vele. Pörgős, érdekes, tetszett az egész. A háttér (Vivacity) hasonlított Zoo Cityre: őslakos vudu, lepukkant negyedek, drog, erőszak, természetfeletti képességek, pluszba mellé egy kis génmanipuláció és sebészeti beavatkozások. Parrish, a főszereplő csajszi mindig mindenhol ott van, ahol nagyon nem kellene, mindig mindenbe jól bele is keveredik. A mellékszereplők pedig igazán változatosak, lehet kapkodni a fejet, ki kivel van és egyáltalán mit akar(leginkább jól megszívatni Parrish-t….) Erőszak, fegyverek, kütyük, háború, gépszörnyek és mutáns állatok. Egy dögös pasi, akiről nem tudni, melyik oldalon áll. Az egész városon átívelő üldözés. Aminek koránt sincs vége. Nade hol a folytatás? Igazán felkarolhatná valamelyik kiadó ezt a sorozatot is! Egy kis dizájn, kicsit frappánsabb cím, vinnék mint a cukrot, én biztos ;)


Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Parrish Plessis képzett testőrnő, apró szépséghibákkal. Példának okáért ideje lenne kezdeni valamit az arany szívével, mert egy napon ez fogja a sírba vinni. És most nagyon úgy tűnik, hogy felvirradt ez a nap.
Mintha nem lenne elég gondja szadista munkaadójával, akitől legfeljebb hullazsákban lehet kilépni, Parrish váratlanul zavaros gyilkossági ügyben találja magát. Bandavezérek, sámánok, dingófiúk, fejvadászok, csúcstechnológiával üzletelő seftesek és rejtélyes hallucinációk elől menekülve próbál túlélni és nyomozni a jövő kegyetlen Ausztráliájában, ahol a média nagyobb tűzerővel bír, mint a katonaság.
A törzsi ellentétek ezúttal komoly háborúval fenyegetik Vivacity megavárosát, ahol a szegények mérgező salakban, a gazdagok magas falak mögött élnek, és Parrish Plessist már az sem vigasztalja, hogy benne lehet a tévében…

Techno-vudu, akció, cyberpunk – nem csak lányoknak.