OlvasóMókus értékelése


>!
OlvasóMókus
Richard Friedenthal: Leonardo

Richard Friedenthal: Leonardo Életrajz képekben

Csodálatos ez a könyv, öröm volt kézbe venni. A kötet szerzője kicsit kritikusan állt Leonardohoz, például, hogy valójában nem kellene akkora feltalálónak tekintenünk, mint amekkorának tekintjük.
„Ha örömmel fedezzük is fel Leonardo rajzaiban a mai találmányok, technikai megoldások némelyikét, nem szabad túlzásba esnünk és azt hinnünk, hogy mindent átfogó szelleme csakugyan páratlan. […] Az egyetemességben van Leonardo nagysága, de ez a végzete is.”


Richard Friedenthal: Leonardo

Richard Friedenthal: Leonardo

Napjainkban egyre nagyobb az érdeklődés a reneszánsz izgalmas művészegyéniségei iránt. Ledőltek a bálványok, nem normák többé, amihez a tökéletességet mérik, nem lehet őket utánozni. Ezért talán annál feszélyezetlenebbül lehet titkukat kutatni, ami valószínűleg éppen abban rejlik, hogy koruk és minden idők nagy kutatói ők, fáradhatatlan és sokoldalú intellektusok, akiknek életműve máig hatóan az emberi szellem és akaraterő nagyszerű eredményeiről tanúskodik.
Friedenthal, akinek Goethéről és Lutherről írott művét már ismerheti a magyar olvasó, sok képpel illusztrált könyvében élvezetes bevezetőt nyújt Leonardo varázslatos világába minden érdeklődő számára.

Hirdetés