nandras értékelése


nandras>!
Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Camilleriben új kedvencre találtam. A történet se rossz, de ami kiemelkedően jó az a stílus és a szereplők. Valahol olvastam, hogy eredetiben még jobb. Ezt sajnos nem tudom kipróbálni, de azt hiszem igazán remek fordítást kaptunk. Az egyetlen dolog amit szerintem nyugodtan ki lehetett volna hagyni az a kétszer kb. 5 sorban említett brutális gyerekgyilkosság aminek a történethez nem volt sok köze és volt ugyan mondanivalója, de nagyon súlyosra sikerült (különösen ebben az igazán kellemes környezetben) és meg is feküdte rendesen a gyomromat. Ettől függetlenül ez egy igazi kedvenc.


Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Montalbano felügyelő nem panaszkodhat tétlenségre, mert Vigatában, e varázslatos szicíliai városkában egyszerre két gyilkosságra derül fény. Az első áldozat egy ismeretlen tunéziai holttestére egy halászbárkán bukkannak rá, majd egy vigatai kereskedő megkéselt tetemét találják meg lakóházának liftjében. A két eset között látszólag semmi összefüggés nincs.

Sciasciától tanultam: a krimi a legbecsületesebb irodalmi műfaj, mert az olvasó és az író egyenrangúak; az olvasótól ugyanolyan szellemi erőfeszítést kíván, mint a történet írójától. (Andrea Camilleri)

Hirdetés